Hunedorenii pot ajunge în agricultura spaniolă. Sunt disponibile 200 de locuri

0
167
foto: caon.ro

Conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara anunță că sunt disponibile 200 de locuri de muncă în agricultura spaniolă. La cules și ambalat de fructe.

Recoltare fructe februarie -iunie

Locurile de muncă sunt disponibile prin Rețeaua EURES. 50 de locuri de muncă pot fi ocupate din februarie.

Firma Fresgilera S.L. din regiunea Huelva, localitatea Lepe-Huelva, Spania oferă 50 locuri de muncă în agricultură la recoltare fructelor: căpșuni, nectarine, afine, etc”, informează AJOFM Hunedoara.

Porgramul de muncă este de la 8,00 – 15,00 cu pauză de masă de o jumătate de oră. Salariul este de 38 euro net net/zi.

Cazarea este 40 euro/lună. Transportul (dus) va fi plătit de lucrător, iar transportul (de reîntoarcere) va fi plătit de companie la terminarea contractului. Contractul este valabil din 20 februarie 2019 – 20 iunie 2019

Persoanele cu domiciliul în județul Hunedoara, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul agenției), copie act identitate, CV, adeverință medicală „apt pentru muncă”. Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator”, spun reprezentanții AJOFM Hunedoara.

Termenul limita pentru depunerea dosarelor este 20.02.2019.

Alte 150 de locuri de muncă la recoltare – ambalare

Cele 150 de locuri de muncă sunt oferite de grupul de firme Queralt din regiunea Lleida. Grupul este compus din mai multe ferme dedicate producerii și comercializării fructelor (mere, cireșe, nectarine, caise, etc.)

Și în acest caz, muncitorii vor lucra în câmp: cules fructe (mere, cireșe, nectarine, caise, etc.), curățat pomi; în fabrică: aranjarea fructelor în lăzi și caserole;

Sunt oferite 100 de locuri de muncă pentru femei la munca în câmp și ambalat în depozit. Restul de 50 de locuri de muncă sunt pentru bărbați pentru munca în câmp, din care: 1 șofer autobuz pentru transportul muncitorilor la locul de muncă (categoria D + atestat); 2 șoferi camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit (categoria C + E și atestat) și 2 tractoriști;

Salariu: 6.25 euro brut/oră (pentru lucrul în câmp) și 5.96 euro brut/ora (pentru lucrul în fabrică)

Conform AJOFM Hunedoara, transportul dus-întors Spania îl plătește muncitorul. Pentru locuință (utilități) și alte cheltuieli se reține 10% din salariu în primul an și în al doilea an 5% din salariu. Locuințele au zonă comună de spălătorie și bucătării. Familia va locui în camere separate. Se primește set complet de lenjerie de pat și echipament de protecție individual (în cazul pierderii acestuia, se plătește). Contractul de muncă se semnează în Spania (după înscrierea în sistemul de securitate socială-obținere NIE).

Durata contractului este aprilie – septembrie 2019 cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie

Și în acest caz, cei care vor să muncească în Spania trebuie să se adreseze consilierului EURES, din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate.

Termenul limita pentru depunerea dosarelor este 01.04.2019.

Data și locația bursei vor fi comunicate la o dată ulterioară.