Hunedorean, declarat ”tezaur uman viu”

0
209
foto: Centrul de Cultură și Artă Hunedoara

Un profesor din cadrul Școlii Populare de Arte de la Liceul Pedagogic din Deva a primit titlul onorific ”Tezaur uman viu”. Distincția i-a fost acordată luna trecută de Ministerul Culturii și Identității Naționale. Titlul a fost decernat prin Comisia Națională de Salvgardare a Patrimoniului Cultural Imaterial.

Profesorul Mircea Lac, al doilea hunedorean ce primește acest titlu

Mircea Lac, profesorul de la Școala Populară de Arte este cel de-al doilea hunedorean ce primește distincția ”Tezaur uman viu”. Primul a fost instrumentistul Pera Bulz.

foto Facebook Centrul de Cultură și Artă Hunedoara

”În cei 50 de ani de activitate în domeniu, profesorul Mircea Lac a realizat expoziţii cu obiecte tradiţionale şi artizanale în toată lumea. A reuşit, împreună cu elevii săi, să obţină premii importante la zeci de concursuri naţionale şi internaţionale de artă populară. A reprezentat cu onoare atât județul Hunedoara cât și instituția noastră”, susțin reprezentanții Centrului de Cultură și Artă al județului Hunedoara.

Sculptorul devean Mircea Lac își dăruiește tot timpul elevilor săi pentru a le transmite pasiunea pentru obiceiurile și tradițiile românești.

Maestrul, împreună cu copiii, realizează zilnic numeroase machete din lemn, furci de tors, fusuri de moară, lanţuri şi „linguri de dragoste”.