Gara Petroșani, fără indicatoare

0
5

Gara din Petroșani duce lipsă de indicatoare, astfel că mulți călători sunt puși în dificultate, neștiind cum să ajungă la biroul de informații, la casa de bilete sau într-o stație de taxi. Paștele bate la ușă, iar numărul turiștilor ce vor ajunge în Vale, prin Gara Petroșani, va crește. Reprezentanții primăriei dau vina pe hoți sau pe cei care le distrug fără motive.

 

Prin Gara din Petroșani trec zilnic zeci, chiar sute de călători , atât din Valea Jiului, cât și din alte părți ale țării. În perioada Paștelui, numărul lor va crește, iar situația va fi și mai dificilă în condițiile în care călătorii sunt întâmpinați de un peisaj dezolant: clădiri vechi, devenite aproape ruine, câini vagabonzi, și cel mai trist, oameni care dorm în gară, care își duc veacul în stația CFR Petroșani. Pe lângă acest peisaj, oamenii care ajung la gară se plâng nu numai de aceste probleme, ci și de lipsa indicatoarelor. Mulți sunt aceia care atunci când intră în gară nu știu unde este casa de bilete sau biroul de informații, și la fel de mulți sunt aceia care atunci când coboară din tren nu știu cum să ajungă într-o stație de taxi sau chiar în oraș, mergând pe jos.

Am mai fost în Valea Jiului, dar cu părere de rău o spun, nimic nu s-a schimbat. Dacă vorbim de indicatoare, într-adevăr asta este o problemă. Eu acum m-am învățat, știu unde este pasarela, cum să ajung în oraș, dar când am ajuns prima dată aici mi-a fost extrem de greu, nu cunoșteam nimic și nici nu vedeam niciun indicator, cum nici acum nu văd”, spune o femeie din Craiova, venită în vizită de Paști la rudele din Petroșani.

Lipsa acestor indicatoare pune în dificultate călătorii, iar gara Petroșani, poarta de intrare în oraș, duce în disgrație fiecare om care întâmpină greutăți încă din primele momente de la sosirea în oraș. Administrația locală are în plan achiziționarea unor indicatoare, însă se teme că se va întâmpla cu ele la fel cum se întâmplă cu cele din oraș, adică ori sunt furate, ori sunt vandalizate.

Avem în plan achiziționarea mai multor indicatoare, mă refer la indicatoarele stradale, pentru că rutiere există în municipiul Petroșani în majoritatea zonelor. Într-adevăr, sunt intersecții și zone, cum este și zona gării, unde indicatoarele au dispărut pur și simplu ori au fost vandalizate, dar în ceea ce privește indicatoarele cu denumiri de străzi urmează să achiziționăm plăcuțe pentru ca orice călător, turist care vine în municipiul Petroșani să știe pe ce stradă se află sau dacă caută o locație anume, să îi fie de ajutor”, a declarat Daniel Vișan, director SPADPP Petroșani.

 

Marinela Maxim