Fișa medicală pentru permisul auto, valabilă un an

0
723
foto: hunedoaralibera.ro

Perioada valabilității medicale pentru cei care vor să obțină permisul auto sau pentru șoferii care își reînnoiesc permisul de conducere a fost mărită.

Valabilitate dublată

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara anunță că, în Monitorul Oficial nr. 807 din 04 octombrie 2019 s-a publicat Ordinul Ministerului Sănătății (OMS) nr. 1428/2019. Este vorba despre  modificarea normelor minime privind aptitudinile fizice și mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul.

”Prin acest ordin a fost modificat modelul și termenul de valabilitate al fișelor medicale pentru solicitanţii permisului de conducere auto şi pentru conducătorii de autovehicule care solicită reînnoirea permisului de conducere auto. Astfel, valabilitatea fișei medicale prevăzute este de 1 an de la data emiterii fișei medicale de către unitatea de asistență medicală ambulatorie autorizată”, informează Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara.

Astfel, începând de la data publicării în Monitoru Oficial, fișa medicală necesară la obținerea sau reînnoirea permisului auto va fi valabilă un an de la momentul emiterii. Până acum, aceasta avea o valabilitate de șase luni.

Totodată, fișa medicală are un model nou. Va conține și examinarea de pneumologie, pentru cei care vor permis pentru mașini mari, pentru a vedea dacă au apnee.