Elevii claselor întâi şi pregăritoare sunt greu de transferat de la o şcoală la alta

0
7

Elevii claselor întâi şi pregătitoare pot fi transferaţi de la o şcoală la alta. Acest lucru se poate face printr-o cerere scrisă de părinte către Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Dacă elevii claselor II – XII pot fi transferaţi de la o şcoală la alta fără niciun fel de alte formalităţi în afară de acordul consiliilor de administraţie a celor două instituţii de învăţământ, pentru bobocii din clasa întâi, respectiv clasa pregătitoare lucrurile nu sunt chiar aşa de simple. Părintele care doreşte transferul trebuie să aibă un motiv bine întemeiat şi trebuie să se adreseze Inspectoratului Şcolar Judeţean.

„Elevii care au fost înmatriculaţi la unităţile de învăţământ la care au fost înscrişi de către părinţi pot în momentul de faţă să fie transferaţi printr-o cerere scrisă de părinte şi adresată Inspectoratului Şcolar Judeţean. În această situaţie, cererea lor este transmisă Ministerului Educaţiei pentru deblocarea aplicaţiei electronice în care au fost înmatriculaţi şi pentru a putea să se înscrie din nou la unitatea şcolară pe care o solicită”, spune  Marta Mate, purtător de cuvânt Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara

Când se solicită transferul de la o şcoală la alta, părintele trebuie să ştie că acest lucru se face în general în funcţie de locurile rămase neocupate la instituţiile respective.

„De preferat ar fi ca unitatea şcolară la care se doreşte înscrierea să aibă locuri disponibile în acest moment, iar în condiţii extreme cum ar fi schimbarea domiciliului părinţilor, atunci cu siguranţă că trebuie găsită o soluţie şi dacă în unitatea administrativă există doar o unitate şcolara disponibilă chiar dacă nu sunt locuri, copilul trebuie şcolarizat”, mai spune Marta Mate, purtător de cuvânt Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara mai spun că se vor găsi soluţii şi pentru înmatricularea copiilor care din diverse motive nu s-au înscris până acum în nicio unitate şcolară din ţară.

 

Cristina Mîrza