Efective suplimentate. Polițiști mai mulți în stradă

0
84
Mocanu

Numărul poliţiştilor hunedoreni care vor acţiona în stradă, în perioada următoare, a fost suplimentat. Totul pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada sezonului rece şi a sărbătorilor de iarnă. IPJ Hunedoara susține că în perioada Crăciunului, peste 200 de poliţiştii hunedoreni vor fi la datorie, zilnic.

Pregătiți să intervină

Polițiștii hunedoreni spun că sunt pregătiți să intervină, pentru ca perioada sărbătorilor de iarnă să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Printr-un plan de măsuri specifice, conducerea I.P.J. Hunedoara a stabilit activităţi concrete în vederea menţinerii ordinii şi a siguranţei publice în zonele care cu o fluenţă mare de public, precum şi în staţiunile şi localităţile cu pondere turistică şi a dispus iniţierea de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea cu fermitate a fenomenului infracţional şi contravenţional din domeniul silvic”, informează IPJ Hunedoara.

Conform sursei citate, poliţiştii, alături de celelalte instituţii ale statului sunt pregătiţi să intervină în caz de condiții meteorologice nefavorabile.

În stradă vor fi polițiști de la structurile operative, respectiv poliţişti de ordine publică, poliţişti de poliţie rutieră, poliţie transporturi, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă.

Poliţişti din toate structurile vor constitui o rezervă, fiind pregătiţi să intervină dacă situaţia impune.

Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale de orice natură, urmând a asigura ordinea publică la toate evenimentele publice specifice acestei perioade.

Vor fi intensificate controalele rutiere, dar și cele la comercianții de produse pirotehnice.