Două sisteme de irigații ar putea fi repuse în funcție în județ

0
59

Reprezentanții Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare -Unitatea de Administrare Hunedoara au avut, joi, întâlniri cu fermieri din comunele hunedorene Totești, General Berthelot, Densuș, Râu de Mori și Băcia.

Directorul adjunct al ANIF – Unitatea de Administrare Hunedoara, Ancuța Elena Suciu susține că discuțiile au avut ca scop repunerea în funcțiune a două sisteme de irigații pe care Agenția le are în administrare în aceste zone.

Potrivit Ancuței Suciu, în cadrul întâlnirilor organizate cu sprijinul Primăriilor la Cârnești (comuna Totești) și Băcia, s-a discutat despre înființarea de Organizații a Utilizatorilor de Apă pentru Irigații în cele două zone geografice. Aceste organizții le-ar permite fermierilor să beneficieze de facilități privind accesarea fondurilor europene nerambursabile.

Conform reprezentanților ANIF – Unitatea de Administrare Hunedoara, fermierii hunedoreni și-au manifestat interesul major pentru repunerea în funcțiune a sistemelor de irigații. ANIF – Unitatea de Administrare Hunedoara urmează să facă demersurile necesare în vederea obținerii de fonduri pentru asigurarea funcționalității sistemelor.

Mihaela MIHAI