Documentația pentru concesionarea stadionului Jiul, în pregătire

0
311

Administrația locală de la Petroșani pregătește documentația pentru concesionarea bazei sportive de la Jiul. În special stadionul de fotbal pe care la acest moment evoluează o echipă din afara Văii Jiului.

Conform reprezentanților municipalității, concesionarea stadionului ar urma să aibă loc în vara acestui an. Până atunci se lucrează la documentația necesară scoaterii spre concesionare. Perioada concesionării va fi de minim 10 ani. Asta pentru că nicio societate nu va investi dacă primește în concesiune baza sportivă pe o perioadă mai scurtă.

În februarie anul curent, ACS Energeticianul a solicitat prelungirea duratei contractului de asociere. Consiliul Local a probat prelungirea contractului până în iunie anul curent.

Concesionarea ar fi metoda prin care s-ar putea face investiții la Jiul. Primăria Petroșani nu are bani pentru reparații, iar distrugerea bazei sportive ar fi o adevărată pierdere.

Șirineasa, redenumită în acte Energeticianul, joacă meciurile pe stadionul Jiul Petroșani de circa un an.

Conform oficialilor petroșăneni, obiectivul echipei ce joacă pe stadionul Jiului este promovarea în Liga a II-a.

La un moment dat se spunea că după promovare numele echipei va fi schimbat în Jiul Petroșani.

Baza sportivă de la stadion a fost concesionată, până în urmă cu câțiva ani, unei asociații condusă de Alin Simota.

Complexul Sportiv „Jiul Petroşani” a fost inaugurat în 1982, la data de 1 august, având un stadion de 20.000 de locuri pe scaune şi o pistă olimpică de atletism. Stadionul Jiului a fost printre cele mai frumoase din țară.