Curățenia, capitolul cu multe minusuri. Gunoi neridicat de 8 luni

0
160
foto: Facebook

Activitatea de salubrizare din municipiul Petroșani este, de câțiva ani, tot mai deficitară. Petroșănenii sunt nemulțumiți că gunoaiele sunt ridicate la intervale mari de timp. Deșeurile se adună la ghene și ulterior sunt împrăștiate de câini sau vânt. Într-o zonă însă, mașina de gunoi nu a mai ajuns de opt luni.

foto: Facebook

Strada Transilvaniei și gunoaiele din jur

O petroșăneancă susține, revoltată, că au trecut opt luni de la ultima ridicare a gunoiului din zona în care locuiește.

”Strada Transilvaniei, Petroșani. Ultima ridicare a gunoiului a avut loc acum 8 luni, în urma unei postări pe Facebook”, scrie femeia pe rețeaua de socializare.

Iar comentariile petroșănenilor indică tot mai multe zone în care deșeurile zac cu săptămânile până să fie ridicate.

foto: Facebook

La fel s-ar întâmpla, de exemplu, pe Strada Uzinei, sau în spatele Muzeului Mineritului. Dar și la restul platformelor de deșeuri unde sunt depozitate tot felul de resturi, pe lângă containere, ce așteaptă cu lunile să fie ridicate.

Fără taxă de gunoi

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, susține că locuitorii de pe Strada Transilvania sunt scutiți de la taxa pe gunoi. Asta pentru că au spus că nu produc deșeuri și că mașinile de gunoi nu pot ajunge în zonă.

Ca atare, depozitul de gunoi din imaginile postate de petroșăneancă este ilegal.

”Vom ridica acele gunoaie, și vom lua măsuri”, a spus Tiberiu Iacob-Ridzi.

Conform edilului este posibil ca locuitorii din zona respectivă să nu mai fie scutiți de la plata taxei de gunoi.

Smart, dar murdar

Municipiul Petroșani a devenit, de câteva săptămâni smart. A pus la dispoziția petroșănenilor o serie de aplicații care să faciliteze interacțiunea cu administrația locală. Principalele raportări ale locuitorilor fac referire la gunoaiele din oraș, câinii vagabonzi sau problemele de pe străzi.

Curățenia în Petroșani este o activitate ce ține de Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat. Pe lângă aceasta însă, nici locuitorii nu respectă indicațiile administrației locale. Depozitează la platformele de gunoi tot felul de resturi.