Contractul pentru autostrada Lugoj-Deva ar putea fi reziliat

0
130

Un control pe autostrada Deva-Lugoj a scos la iveală mai multe nereguli, un tronson al acestei autostrăzi surpându-se. Constructorul este amenințat cu rezilierea contractului.

Conform unui comunicat al CNAIR, cea mai recentă acţiune de control a avut loc pe şantierul lotului 3 al autostrăzii Lugoj –Deva, în urma apariţiei unei surpari a terasamentului pe o lungime de 70 de metri şi o lăţime de 11 metri.

Până în prezent au fost desfăşurate acţiuni de control privind calitatea lucrărilor (echipe formate din specialişti ai CNAIR SA şi CESTRIN) pe şantierele autostrăzilor Lugoj-Deva şi Sebeş-Turda. Principalele probleme identificate au fost: calitatea slabă a materialelor, mobilizarea insuficientă a constructorilor şi calitatea neconforma a unora dintre lucrările executate”, se arată în comunicatul companiei de drumuri.

În urma controlului au fost emise rapoarte cu problemele constatate şi s-au dispus măsuri contractuale de remediere.

CNAIR SA a adus cu această ocazie la cunoştiinţa Constructorilor şi Consultanţilor că în cazul în care nu remediază rapid deficienţele, măsurile contractuale de penalizare pot merge până la rezilierea contractelor din culpa Antreprenorilor”, se mai arată în comunicat.

Potrivit conducerii companiei, acţiunile de control vor continua.

Un tronson aflat în construcție din autostrada Lugoj-Deva s-a surpat în apropiere de localitatea hunedoreană Holdea. Aici ar trebui ridicat un ecoduct care să ajute animalele la traversarea căii rutiere.

Potrivit Digi24, terasamentul şoselei aflate în prezent în lucru s-a surpat din cauza alunecărilor de teren din zonă.

Mihaela MIHAI