Condescu nu mai vrea să fie liderul minerilor

0
19

 Declaraţia daţă de liderul FNME Marin Condescu, la un post local de radio, cu privire la faptul că nu va mai candida pentru funcţia de preşedinte al FNME la următorul congres, indiferent când va fi organizat, a surprins liderii de sindicat.

În declaraţiile date către un post local de radio, liderul FNME Marin Condescu a declarat clar că indiferent când va fi organizat Congresul, nu va mai candida la funcţia de preşedinte. Acesta a ţinut totuşi să precizeze că nu mai candidează pentru funcţia de preşedinte, nu şi că se retrage din mişcarea sindicală. Condescu a declarat că la ora actuală în FNME sunt cel puţin zece lideri de sindicat, care pot să-i ia locul fără niciun fel de problemă şi fără de care nu ar fi putut să conducă FNME.

Ruşeţ: O declaraţie surprinzătoare

 

Despre prim-vicepreşedintele Ion Ruşeţ s-a vehiculat tot mai mult, în ultimul timp, că este preferat de o parte din lideri pentru a prelua frâiele mişcării sindicale, una din calităţi fiind aceea că este apropiat de oameni, dar şi că este o persoană care dă dovadă de diplomaţie în arta negocierii.

„Este o declaraţie surprinzătoare şi nu ştiu în ce context a fost dată. Nu aş putea să fac comentarii pe marginea ei”, a spus Ruşeţ.

Cât despre o dată probabilă cu privire la organizarea unui Congres la FNME, prim-vicepreşedintele Ruşeţ a declarat că

„totul depinde de problemele existente în sectoarele miniere şi energetice. Va trebui să existe necesitatea organizării unui asemenea Congres şi deja ne gândim la disponibilizările ce au avut loc în amonte şi aval de CE Oltenia”.

Întrebat dacă este interesat de un astfel de mandat, Ruşeţ a declarat doar că „cel ce va veni trebuie să aibă un proiect care să asigure stabilitatea locurilor de muncă la mineri şi energeticieni şi care să ştie să rezolve problemele din Apuseni, Uraniu, Nuclearelectrica”, a spus Ruşeş, fără a da însă un răspuns clar la o eventuală candidatură.