Centrul de informare turistică din Deva, funcțional din ianuarie

1
18

Reperezentanții Primăriei Deva susțin că luna viitoare centrul de informare turistică va deveni funcțional, conferința de presă finală aferentă acestui proiect având loc în cursul dimineții de miercuri.

”Centrul de Informare Turistică din Deva va deveni funcțional la jumătatea lunii ianuarie 2016. Lucrurile s-au încheiat în data de 15 decembrie 2015”, afirmă reprezentanții municipalității devene.

Contractul de finanțare pentru Centrul de Informare Turistică a fost semnat în 15 iunie, anul curent, de administrația locală din Deva și Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru REGIO – Programul Operaţional Regional 2007-2013 și Autoritatea Națională pentru Turism, în calitate de Organism Intermediar pentru REGIO – Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Valoarea totală a proiectului este de 554.719,64 de lei dintre care finanțarea nerambursabilă asigurată din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în sumă de 468.674,22 de lei, și din bugetul național, în sumă de 39.570,48 de lei.

Potrivit reprezentanților Primăriei Deva, cofinanțarea eligibilă a municipalității este în valoare de 10.372,34 de lei, iar valoarea neeligibilă, inclusiv TVA, aferentă acesteia este în valoare de 36.102,60 de lei.

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică va fi înfiinţat cu scopul de a creşte numărul turiştilor, respectiv pentru promovarea potenţialului turistic al resurselor turistice naturale şi antropice din zona Municipiului Deva, care să contribuie la îmbunătăţirea gradului de atractivitate a zonei ca destinaţie turistică şi de afaceri, la dezvoltarea economiei locale şi crearea de noi locuri de muncă.

Reprezentanții Primăriei Deva afirmă că investiția este necesară întrucât turiştii care vizitează municipiul Deva şi zona din împrejurimi pot afla mai uşor informaţii, chiar şi online prin pagina web realizată prin proiect, având la dispoziție informaţii, descrieri, hărţi de înaltă calitate, concepute şi într-o limbă de circulaţie internaţională.

Prin construcția Centrului de Informare Turistică, la Deva se preconizează și o creștere a numărului de turiști cu mai mult de 25% – de la 21.253 de turişti în anul 2012, la 26.600 de persoane.

Mihaela MIHAI

1 COMENTARIU

  1. Am vazut eu o casuta deasta si la Uricani langa podul de peste jiu intre pod si ANL-uri, asta centru de info turistica dar locuri de munca:fabrici si ceva locuri de munca pentru tineri ca pleaca fiecare, si este greu si cu plecarea asta ca cu terorismul asta si cu imigranti acestea le-a cam loat putin fata la romani.

Comments are closed.