Cavalerii se înfruntă la Târgul European al Castelelor de la Hunedoara

0
91
 
Aproape 50 de obiective istorice din 5 țări vor fi prezente la cea de III-a ediție a Târgului European al Castelelor, eveniment organizat de Primăria Municipiului Hunedoara și Castelul Corvinilor în perioada 27 – 28 mai 2017.
Castelul Corvinilor, gazda acestui eveniment, este unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, aflându-se printre primele castele de poveste din Europa.
Târgul European al Castelelor 2017 se bucură de prezenţa a 29 de obiective istorice din 5 țări europene, respectiv Austria, Slovacia, Ungaria, Bulgaria și România.
În cadrul evenimentului, expozanţii îşi vor putea face cunoscută oferta turistică şi îşi vor putea prezenta principalele elemente de atracţie turistică şi istorică.
”Pe parcursul târgului ne vom bucura de prezența pictorului Marius Buruiană care va face demonstrații de pictură vizitatorilor, aceștia având posibilitatea să achiziționeze piese ale artistului cu tematica Castelului Corvinilor”, spun organizatorii evenimentului.
Pentru a intra în atmosfera vremurilor de altădată, în cea de-a doua zi a evenimentului se vor organiza turniruri și concursuri medievale, tir cu arcul, simulări de lupte între cavaleri şi lecţii de spadă.
Carmen COSMAN – PREDA