Canto și muzică ușoară de podium pentru elevii de la Sigismund Toduță

0
117

Doi elevi ai Liceului de Arte Sigismund Toduță din Deva au confirmat orele de pregătire la concursurile care au avut loc în weekend. Două tinere au îmbogățit astfel palmaresul liceului cu încă două premii.

Premiul I la un concurs internațional de interpretare

Jessica Ognean – clasa a XI-a Muzică, specialitatea canto clasic, clasa prof. Maria Copăcian și acompaniată la pian de prof. corepetitor Delia Ștefoni- a obținut premiul I la Concursul Internațional de Interpretare Vocală Sabin V. Drăgoi, secțiunea Young Sabin V. Drăgoi (adresată elevilor liceeni) – Ediția I.

Concursul a reunit 42 de concurenți, elevi ai claselor IX-XII din cadrul liceelor cu specializare muzicală reprezentând județele Arad, Bihor, Cluj, Hunedoara, Timiș, dar și elevi ai Școlii de Muzică Josif Marinković –Zrenjanin, Serbia.

Directorul artistic al concursului a fost, pentru al doilea an consecutiv, mezzosoprana Aura Twarowska-solistă a Operei Naționale din Timișoara, iar juriul secțiunii Young Sabin V. Drăgoi a fost alcătuit din: conf. univ. dr. Dana Sorina Chifu – Facultatea de Muzică și Teatru, Universitatea de Vest din Timișoara, conf. univ. dr. Mariana Șarba – Facultatea de Muzică și Teatru, Universitatea de Vest din Timișoara, prof. Ana Aleksić Šajrer – Școala de Muzică Josif Marinković –Zrenjanin, Serbia, Octavian Vlaicu – bas, Opera Națională Română, Timișoara, prof. Daniel Zah-Colegiul Național de Artă Ion Vidu Timișoara

Un premiu de la Vâlcea a ajuns la Deva

În domeniul muzicii vocale de jazz-muzică ușoară, Magdalena Mocan, elevă în clasa a XI-a la Liceul de Arte Sigismund Toduță –Deva, de la clasa aceleiaşi profesoare, Maria Copăcian, a câștigat premiul al II-lea la Festivalul Național de Muzică pentru Copii și Tineret Vâlcea Song Fest, Ediția I, Râmnicu-Vâlcea. Eleva a concurat la secțiunea canto pop internațional, categoria 16-19 ani.

Juriul concursului a fost alcătuit dintr-o serie de personalități din lumea muzicală și a avut-o ca președinte pe doamna Ozana Barabancea, profesor de canto, artist liric la Opera Națională Română din București, membru al juriului la mai multe show-uri de televiziune.