Căminul Condor, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Primăria vrea iar să-l transforme

0
81

Aflat în centul orașului, căminul Condor a ajuns în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Asta după ce un drogat s-a aruncat de la etaj, iar devenii se plâng de mizeria existentă acolo.

Primăria vrea locuințe sociale

Ședința CJSU a avut loc joi. Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, susține că vrea să transforme căminul în locuințe sociale.

Cât privește Blocul Condor, tot pe baza unei evaluări făcute de experți, Primăria Deva va face o ofertă de cumpărare a imobilului, pe care intenționăm să-l reamenajăm ca bloc de locuințe sociale”, a declarat Oancea.

Căminul Condor se închide

În 2015, primăria a evacuat locatarii din căminul Condor. Zeci de persoane ce locuiau fără forme legale. Atunci, oficialii primăriei susțineau că acest cămin va fi închis și modernizat. Au trecut mai bine de doi ani de la acel moment, iar căminul a rămas în aceeași stare.

 

Sănătatea publică din județul Hunedoara „se face” pe bază de reclamații

În căminul cu pricina locuiesc mai multe persoane. Tot fără forme legale, deși teoretic ar fi trebuit să fie închis din 2015. Fără utilități și cu încălzire pe bază de gunoaie. Așa se prezintă situația.

Vecinii căminului se plâng de mirosuri insuportabile. Mai reclamă consumuri de droguri, dar și certuri. Curățenia pare a fi însă principala problemă în zona căminului. Din cauza dejecțiilor, dar și deșeurilor, se tem că în orice moment copiii lor se pot îmbolnăvi.

Cei care locuiesc în apropiere se tem că oricând poate izbucni o epidemie. Autoritățile nu împărtășesc aceleași temeri.