Cablul telescaunului din Parâng, înlocuit dacă permite vremea

0
162

Licitația pentru desemnarea firmei care va înlocui cablul vechiului telescaun din Parâng a fost finalizată. Lucrările trebuie terminate în jumătate de an, însă vor începe numai dacă vremea va permite derularea acestora.

Șase luni pentru montarea noului cablu

Peste 40 de ani are instalația de transport pe cablu din masivul Parâng, fiind printre cele mai vechi din țară care încă sunt în stare de funcționare. Cablul purtător-tractor este însă afectat de uzură, motiv pentru care trebuie înlocuit.

”E finalizată licitația. E semnat contractul au termen 6 luni pentru montaj. Dacă nu ne permit condițiile meteo până vine sezonul de iarnă vom decala pentru primăvară. Actualul cablu încă are avizul ISCIR de funcționare”, susține Ciprian Preda, director DADPP Petroșani.

Reprezentanții administrației locale de la Petroșani spun că decalarea lucrărior din toamnă în primăvară se va decide în funcție de condițiile meteorologice. Asta pentru a nu rămâne cu telescaunul nefuncțional în sezonul rece.  Valoarea estimată a contractului este de 285 mii lei.