Brăduţul de argint va fi împodobit la Vulcan. Vocile tinerelor talente vor deveni podoabe umane

0
287

După 20 de ani, Brăduţul de Argint va fi împodobit din nou în Valea Jiului. De data aceasta la Vulcan, în perioada 9-10 decembrie, când va fi reorganizat acest festival care a văzut lumina scenică pentru prima dată în anul 1997.

Brăduţul de argint adună în jur vocile de aur

Brăduțul de argint este un concurs cu temă pentru sărbătorile de iarnă. Participanții vor concura la cinci secţiuni diferite. De la pop, rock, jazz, la folk sau Laura Stoica – remember, până la etno-folclor și colinde românești. 

Ileana Berki şi vocile ei de argint

“Ideea unui festival o am din anii 96 – 97 când am organizat la restaurantul Montana împreuna cu Emil Părău doua editii  “Brăduţul de argint” este un vis, nu o idee. La fel ca si Glasurile de argint”, a declarat, pentru Gazeta de dimineaţă, Ileana Berki.

Vedetele câștigătoare  vor fi răsplătite cu trofee în formă de brăduț din argint pur, create de meșterul argintar Bogdan Lăzăresc.

Potrivit fondatorului, acest festival constă în promovarea tinerelor talente.

 Laura Stoica – remember. Fratele ei, Alexandru Stoica – în juriu

Numele Stoica nu va fi întâlnit doar la secţiunile festivalului, ci şi în componenţa juriului. Fratele Laurei Stoica – Alexandru – va fi prezent în Valea Jiului pentru a evalua glasurile din concurs.

Alături de Valentin Stoica, juriul va concentra şi alte nume de valoare în domeniu: Simona Ionaşc, Roxana Olşanschi, Costel Şerban sau Jul Baldovin. Toţi cu un portofoliu solid în activitatea lor.

Festivalul este organizat în parteneriat cu Primăria Vulcan și Comexim R Lupeni.

Ramona Roşulescu