Bani pentru amenajarea zonei verzi a școlii, din vânzarea de figurine de Paște

0
78

Îndrumați de cadrele didactice, dar și de voluntari din cadrul clubului Impact cu normă întreagă, micuții de la Școala Generală IG Duca Petroșan, sediul vechi, au amenajat un târg de Paște.

Banii, pentru un proiect de înfrumusețare a școlii

Săptămâni întregi au lucrat pentru a realiza obiecte decorative ce își pot găsi locul pe masa de Paște. Unii dintre ei s-au transformat în cumpărători.

”Am cumpărat un iepuraș cu blăniță și niște ouă. Eu am pictat iepurași și puișori”, a spus o fetiță, una dintre clienții Târgului de Paște.

Scopul final al târgului este strângerea fondurilor pentru amenajarea curții și a zonei verzi din fața școlii.

”Scopul e mare. Târgul de Paște face parte dintr-un proiect mai mare pe care-l desfășurăm de aproximativ doi ani, un proiect care a apărut la inițiativa copiilor din clubul Impact român cu normă întreagă, care și-au dorit să reamenajeze curtea școlii și partea din față pentru a fi o zonă verde pentru copii dar și pentru comunitate”, a declarat profesorul Cornelia Manițiu.

Proiectul este estimat undeva la 45 de mii de lei, iar copiii și părinții au fost principalii cumpărători de la Târgul de Paște.

Elevii sunt și ei implicați în acest proiect.

”Vrem să organizăm un parc în fața școlii. Noi o să strângem niște fonduri și apoi o să cumpărăm materialele necesare”, a spus o elevă.

Potrivit acesteia, interesul pentru târg a fost unul mare. Vânzarea va avea loc pe parcursul a trei zile. Copiii au realizat tablouri, ouă, iepurași, cutii pentru bijuterii, toate din elemente reciclabile. Cei mai mari au folosit ora de chimie pentru a produce săpunuri cu arome naturale. Realizările le aparțin atât elevilor din clasele 1-4 ale Școlii generale IG Duca Petroșani, cât și celor din clubul Impact care speră ca în cele trei zile ale târgului să strângă cât mai mulți bani.