Autoscară de intervenție la 40 metri înălțime pentru pompierii hunedoreni

0
92

O autospecială de intervenție și salvare de la înălțime ajunge în dotarea pompierilor hunedoreni. Este vorba despre o autoscară ce poate acționa până la 42 de metri înălțime.

Mașini cumpărate pe fonduri europene

La finele anului trecut Departamentul pentru Situații de Urgență anunța achiziția pe fonduri europene a 19 autospeciale de intervenție și salvare. Mașinile fuseseră recepționate și urmau să intre în dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență din mai multe județe. Este vorba despre București-Ilfov, Arad, Bacău, Bihor, Iași, Brăila, Constanța, Covasna, Dolj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Vaslui, Vrancea și Scoala de Subofițeri Pompieri de la Boldești.

”Achiziția acestor autospecialele, în valoare de 51.425.701,82 lei, este parte integrantă a conceptului de dezvoltare instituțională a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, inițiativă guvernamentală susținută încă de anul trecut, prin proiectul “Concept modern integrat pentru managementul situațiilor de urgență – VIZIUNE 2020 ” din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare”, informa DSU.

Potrivit sursei citate, începând cu anul 2017 au fost achiziționate din fonduri europene și distribuite către inspectoratele pentru situații mai multe autospeciale și echipamente necesare intervențiilor. Este vorba de 55 de containere suport logistic, 60 de autocamioane cu sistem hidraulic de încărcare, 27 de motopompe de mare capacitate, 18 complete de tabără mobilă pentru persoane sinistrate, 45 de autospeciale de intervenție și salvare la înălțime, 38 de autospeciale pentru transport efective.

Tot pe fonduri europene au fost cumpărate și echipamente de protecție, echipamente și tehnică care să răspundă mai multor tipuri de risc.