Aripi frânte. Spune NU violenţei în familie!

0
73

Poliţiştii vor să prevină violenţa în familie, un flagel care face în continuare numeroase victime şi lasă urme adânci mai ales în sufletele copiilor.

De această dată a fost rândul poliţiştilor de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Lupeni de a informa opinia publică despre campania privind prevenirea violenţei în familie, acţiunea derulându-se în perioada 16.05 – 19.05. 2017.

Activitatea face parte din campania de prevenire a violenţei în familie şi de promovare a ordinului de protecţie intitulată „Aripi Frânte”, campanie ce se desfăşoară la nivel naţional de Poliţia Română, prin Direcţia de Ordine Publică şi Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu Asociaţia “Necuvinte”.

“În  cadrul acestei activităţi, potenţialele victime ale violenţei în familie sunt informate de către poliţişti cu privire la diversitatea acestui fenomen, care poate escalada de la forme uşoare, ce ţin de violenţă verbală,  la cea psihică (presiuni, ameninţări, şantaj) ori la forme grave, de violenţă fizică, care conduc la decesul victimei”, au precizat reprezentanţii IPJ Hunedoara.

Agenţii de poliţie au distribuit  broşura campaniei, intitulată „Ghidul siguranţei pentru victimele violenţei în familie”, dar şi pliante cu recomandări preventive în zona supermarket-urilor, a unităţilor de învăţământ, precum şi la  Spitalul Lupeni. Totodată, oamenii legii au postat afişul campaniei  în zona unor instituţii de interes public. Prin acţiunea lor, poliţiştii speră să contribuie la cunoaşterea şi la recunoaşterea aspectelor ce intră în sfera violenţei în familie, a prevederilor legale aferente acestui domeniu, dar şi la promovarea drepturilor victimelor violenţei în familie şi a egalităţi între femei şi bărbaţi.

În judeţul Hunedoara, campania ”Aripi frânte” a fost lansată oficial în data de  12 aprilie 2017 şi se va derula în perioada aprilie – decembrie 2017 de către poliţişti din structurile de prevenire a criminalităţii şi ordine publică, atât în mediul urban cât şi rural.

Carmen Cosman – Preda