Alba și Hunedoara, legate de Mureș. Zone de agrement și curs navigabil

0
249
foto: Primaria Ciugud

Agrement pe Mureș. Circa 60 de kilometri din cursul Mureșului vor deveni navigabili. Este vorba de o distanță dintre Alba și Hunedoara, pe teritoriul a opt localități. Amenajarea râului pentru a deveni navigabil este posibilă cu fonduri europene. Proiectul aparține Primăriei Ciugud, însă în cadrul acestuia sunt incluse și localități din Hunedoara.

Mureș. Lagune turistice și pontoane de acostare-debarcare

Ambarcațiunile ușoare cu și fără motor vor circula pe Mureș. Vor putea fi închiriate din opt localități – Ciugud, Alba Iulia, Vințu, Sântimbru, Șibot cu Blandiana și două din Hunedoara – Geoagiu și Rapoltu Mare. În aceste localități vor fi amenajate și lagune turistice cu pontoane de acostare – debarcare.

Primăria Ciugud a făcut publice fotografii 3D cu zonele de agrement ce vro fi amenajate în cadrul proiectului. Acesta are, conform DIGI24, o finanțare europeană de 2 milioane de euro.

Opt administrații locale din Alba și Hunedoara vor derula împreună acest proiect. Fiecare primărie va trebui să amenajeze poduri şi pontoane pentru ambarcațiunile care vor naviga pe râu, dar și spații de agrement și cazare pentru turiști.

Potrivit DIGI24, traseul pe care vor naviga ambarcațiunile de mici dimensiuni va porni din județul Alba, din comuna Sântimbru, și se va încheia în localitatea Rapolt.

Lucrările în cadrul acestui proiect ar putea începe în primăvară.