Au început înscrierile pentru clasa pregătitoare

0
27

Luni s-a dat start înscrierilor în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2014-2015. Ca să se asigure că micuţii lor vor prinde un loc în şcolile din Petroşani, unii părinţi s-au grăbit să depună cererile încă din prima zi de înscrieri.

Înscrierea la clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2014-2015, a început de luni, 24 februarie, iar părinţii au ocazia să completeze online sau la unitatea de învăţământ la care solicita înscrierea copiilor, cererile-tip, până în data de 14 martie. La clasa pregătitoare se pot înscrie toţi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până în 31 august 2014. La Şcoala Gimnazială I.G. Duca din Petroşani sunt pregătite 4 clase, dar dacă numărul solicitărilor va fi prea mare, conducerea şcolii este dispusă să înfiinţeze o a cincea clasă.

Înscrierea propriu-zisă a început în 24 februarie şi o terminăm în data de 14 martie. În fiecare zi, chiar şi sâmbăta avem program de la 8:00 la ora 20:00. Noi am considerat că patru clase se pot face, clase pregătiroare, dar dacă vom avea solicitări şi bineînţeles, dacă vor îndeplini şi condiţiile specifice o înfiinţăm şi pe cea de-a cincea. Deocamdată nu avem probleme şi eu sper ca toată lumea care va veni spre noi să se poată înscrie”, a declarat Nicoleta Demeter, directorul Şcolii Gimnaziale I.G. Duca Petroşani.

Pentru înscrierea în clasa pregătitoare trebuie ţinut cont şi de cele câteva criterii aprobate în Consiliul de Administraţie al şcolii.

Se pot înscrie dacă au domiciliul în circumscripţia noastră şcolară, unul din părinţi să fie angajatul şcolii noastre sau al unei alte unităţi şcolare, dacă copilul frecventează grădiniţa de la noi de la şcoală. Pe de altă parte se continuă tradiţia familiei, părinte, frate sau soră să fi fost sau este elev al şcolii noastre şi nu întâmplător am aşezat un alt criteriu, legat de locul de muncă al părinţilor. Dacă părinţii au locul de muncă în apropierea şcolii, noi atunci putem să+I înscriem la şcoala noastră”, mai spune Nicoleta Demeter.

Mulţi părinţi s-au grăbit să vină să îşi înscrie copiii încă din prima zi, asta pentru a se asigura că nu vor pierde locul.

Am ales să venim din prima zi de înscrieri pentru a rezolva cât mai repede problema, să fie treaba făcută şi să fie copilul înscris. Am venit la I.G. Duca pentru că stăm în zonă şi este cel mai aproape pentru noi să-l aducem”, spune o mămică din Petroşani.

În data de 11 aprilie va avea loc afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale cu copiii înscrişi în clasa pregătitoare.

Pentru anul şcolar 2014 – 2015, în judeţul Hunedoara, au fost aprobate 3.900 de locuri în clasele pregătitoare, în peste 90 de unităţi şcolare”, a declarat Marta Mate, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Marinela Maxim