2 milioane de lei pentru o zonă de picnic într-un fost perimetru minier

0
881
foto zhd.ro

La 21 de ani de la momentul în care a fost închisă mina de la Valea de Brazi, un proiect de 2 milioane de lei va transforma fostul perimetru minier și îl va reda comunității.

Picnic la mină

Regenerarea urbană este cea care repune în valoare terenurile afectate de activitatea minieră. La Uricani, un al doilea astfel de proiect vizează o mină care a fost închisă încă din anul 1998. Cea de la Valea de Brazi.

”Acolo practic va fi demolată clădirea fostului sediu administrativ, pe banii noștri și clădirea fostului atelier mecanic, iar pe locul clădirii fostului sediu administrativ va fi primul loca de picnic din oraș, dacă nu și din Vale, este mare, 3000 de metri pătrați”, spune primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu.

Banii necesari transformării acestei zone sunt obținuți prin intermediul proiectelor europene. Tot acolo va fi și o stație de autobuz, pentru un alt proiect, implementat de data aceasta la nivelul Văii Jiului: linia de autobuze electrice.

Celălalt proiect de regenerare urbană de la Uricani prevede amenajarea unei zone verzi pe malul Jiului de Vest. La acesta lucrările au început deja.