10 mii de lei pentru a scăpa de șobolani

0
271

Primăria orașului hunedorean Petrila a contractat o firmă specializată și a reușit astfel să extermine șobolanii care se înmulțiseră excesiv de mult în preajma unui bloc din localitate.

Saci întregi cu șobolani

Dacă în urmă cu circa o lună de zile șobolanii roiau pe zona verde din jurul blocului 27 din Petrila, acum e liniște. Nicio rozătoare nu mai mișună prin iarbă, polistiren sau pe sub imobil.

”Am reușit să închidem acel focar de infecție, nu numai la blocul 27 începând de la blocul 12 și până la blocul 33. Am angajat o firmă ,acum aproximativ o lună de zile, care a deratizat toată zona. Chiar am fost ieri la blocul 27 și am observat că nu mai există niciun șobolan. S-au strâns câțiva saci de șobolani. Puteți să-i întrebați pe cei de la ENEL care au un punct de transformare chiar lângă blocul 27. Când s-au dus să intre acolo erau disperați. Erau cred 3 sau 4 saci de șobolani acolo„, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Primarul spune că în mare parte locatarii nu mai aruncă gunoaiele, cum erau obișnuiți, de la etaj. Acest fapt a contribuit și el la dispariția șobolanilor.

Oamenii se bucură că au scăpat de rozătoare. Recunosc însă că aruncarea gunoiului pe fosta ghenă s-a oprit numai cât blocul a fost sub paza poliției locale.

”Nu știu, nu am mai văzut. Dar în schimb cât timp o stat aici pază o fost bine, nu s-or aruncat gunoaie, cum nu-i pază, cum se aruncă gunoi”, spune o petrileancă.

10 mii de lei este valoarea contractului de deratizare încheiat de administrația locală din Petrila. Firma specializată a intervenit pe zona dintre piață și capăt de linie Petrila. Blocul din Petrila este supravegheat de o cameră video. Polițiștii locali au dat doar avertismente locatarilor care au aruncat gunoiul altundeva decât la pubelele de lângă imobil.