”Ziua Z” pentru unele grupări infracționale

0
317

Circa 600 de polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, inspectoratelor de poliție județene și luptători ai structurilor de intervenții și acțiuni speciale ale Poliției Române sunt implicați, miercuri, în peste 230 de percheziții. Descinderile au loc în 28 de județe și vizează mai multe grupări infracționale.

Hunedoara, printre județele în care a descins DIICOT

În cadrul acțiunii denumită ”Ziua Z”, procurorii și polițiștii desfășoară o acțiune de combatere a fenomenului infracțional organizat. Aceasta se derulează concomitent pe teritoriul a 28 de județe şi a municipiului Bucureşti. Printre județele vizate de anchete se numără și Hunedoara.

Polițiștii au mai descins în Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, Vaslui, Galati, Braila, Vrancea, Covasna, Brasov, Buzau, Prahova, Dambovita, Constanta, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caras, Hunedoara, Timisoara, Bihor, Satu Mare, Salaj, Cluj si Bistrita Nasaud.

În total sunt efectuate un  număr de 238 de percheziții domiciliare, ce vizează nu mai puțin de 227 de suspecți.

De la trafic de droguri la trafic de persoane

Conform DIICOT, acțiunea de miercuri este rezultatul activităților investigative derulate în 20 de cauze penale instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală.

Acțiunea  vizează destructurarea mai multor grupări infracționale  implicate în majoritatea  formelor de criminalitate organizată. Anchetatorii vorbesc despre trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă. Nu lipsesc nici infracțiunile cu violenţă, santaj, lipsire de libertate în mod ilegal si tentativă de omor.

La operațiune participă peste 600 de polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, inspectoratelor de poliție județene și luptători ai structurilor de intervenții și acțiuni speciale ale Poliției Române.