Valea Jiului pune umărul în IPJ Hunedoara. Adjuncţi noi în funcţii vechi

0
907

Valea Jiului a dat, de vineri, un adjunct al inspectorului şef. Primul după Ioan David. Mugurel Teodosiu a fost numit al doilea om în Inspectoratul Judeţean de Poliţie Hunedoara. În locul lui, la Poliţia Municipiului Petroşani, este Marius Stoica. Teodosiu este primul poliţist, originar din Valea Jiului, ajuns pe a doua poziţie din inspectoratul de poliţie. Pe această poziţie s-a mai aflat şi Ioan David, provenit din Aninoasa – Valea Jiului, în anul 2001.

Mugurel Teodosiu

IPJ Hunedoara cu vedere spre Valea Jiului

IPJ Hunedoara a avut mai multe politici manageriale de-a lungul anilor. Perceput ca un judeţ greu – atât ca fenomen infracţional, dar şi ca întindere administrativ-teritorială – Hunedoara a încercat mai multe formule de management. Din păcate, rezultatele reflectate în realitatea cotidiană, ignorând cifrele din statistici – nu sunt unele lăudabile.

A existat o perioadă în care IPJ Hunedoara avea în vârful managerial un inspector şef şi trei adjuncţi. Unul cu atribuţii clare în Valea Jiului. Postul a şi fost ocupat de Ioan David, cel care a ocupat şi funcţia şef al Poliţiei Deva.

Ulterior, la nivel de IPJ au rămas doar două posturi de adjuncţi, unul având şi atribuţii pentru Valea Jiului. Zonă percepută ca o treime din judeţul Hunedoara. Remus Sabău a fost adjunctul cu atribuţii peste această parte a judeţului. Până la un moment dat, scandalos – evidenţiat în spaţiul public – când atribuţiile lui Sabău au fost suspendate şi date lui Marcel Zaharie.

Poliția în acțiune. Cum se mișcă fronturile în sediile de poliție?

Zaharie era la acea vreme cel de-al doilea adjunct al inspectorului şef. Între timp acesta din urmă a ieşit la pensie şi postul lui a rămas vacant. Până vineri, când Mugurel Teodosiu a fost însărcinat să preia atribuţiile avute de locul al doilea în instituţia judeţeană.

Ramona Roşulescu