Ce trebuie să cerem de la autoritățile locale? Valea Jiului, diamantul negru al României!

0
495
Valea Jiului si potentialul de turism neexplorat

Cel mai curat aer din România, un areal unic!

Valea Jiului, un areal unic de 50 de kilometri lungime
şi 25 lăţime de pădure, cel mai curat aer din România!

– numărul locurilor de cazare a scăzut de la 4.969 în 1995 la 4.468 în 2014
– nivelul de încărcăre a scăzut de la peste 30% în 1995 până la 23,1% în 2014
– statistică http://www.hunedoara.insse.ro/main.php?lang=fr&pageid=519

Cum devenim o forță?
Ce trebuie să cerem de la autoritățile locale?

În 8 decembrie sunt invitat la o scurtă prezentare spre Asociația Antreprenorilor din Valea Jiului. Îi mulțumesc Domnului Benea pentru invitație. În campania noastră, ce faceți din Hunedoara, scopul principal este acela de a conecta mediul privat cu cel de stat și cu comunitatea locală. In următoarele rânduri vreau să-ți imaginezi pornind de la ideea discutată săptămâna trecută, momârlanii * ultima noastră șansă, ce înseamnă pentru comunitate dezvoltarea strategiei de turism locală astfel încât în unitățile de cazare să regăsești rețetele tradiționale produse de momârlani?

– agroturism
– micro facilități de producție
– educație
– locuri de muncă
– transferul de la minerit spre turism

Sintetizând, viziune integrată, strategie de dezvoltare locală / regională. Sunt de acord cu opiniile Domnului Fulga de mai jos. Sunt de acord și cu opinia Domnului Benea. Rămân pentru 8 decembrie întrebările, cum devenim o forță și ce le spunem autorităților locale / rergionale în continuare?

Referitor la comunitatea locală, nu uita, ești dator să mediatizezi locul tău de naștere chiar dacă ai plecat din Valea Jiului. Ai în continuare 3 materiale video ca să reușești să faci acest lucru. Împreună de la minerit spre turism.

„Dacã de 27 de ani nu au venit investitori în Valea Jiului, nici de acum încolo nu vor veni. Nu ne rãmâne decât sã ridicãm noi zona, dar pentru asta trebuie sã devenim o forțã” Constantin Fulga, președinte Asociația Comitetului de Initiativã Petroșani-VJ.

„Habar nu avem ce face administrația localã pentru noi că societate. Nu Consiliul Local este cel care sã spunã ce sã facem, ci invers pentru cã de aceea i-am ales” – Daniel Benea, vicepreședinte ACIP VJ.

Ce faceți din Hunedoara?
O campanie GDDHD / B2B Strategy
un articol de Daniel ROȘCA