Un jurist, administrator CEH, a demisionat. Presiuni pentru atingerea obiectivelor politice

0
1273
Gabriela Pîciu

Un jurist aflat în echipa administrativă a Complexului Energetic Hunedoara a renunțat la mandat. Gabriela Pîciu, juristul din Consiliul de Administrație al CEH, a demisionat, zilele trecute. Pîciu a deranjat în ultimele luni prin opoziția pe care a făcut-o în ședintele CA de fiecare dată când nu era respectată legislația în vigoare.

Juristul Gabriela Pîciu a votat în CA împotriva achiziționării deșeului din Anina, evaluat de comisia CEH drept cărbune. Surse din zona energetică au declarat pentru Gazeta de Dimineață că acesta a fost ”începutul sfârșitului”. Acesta a fost punctul care a deranjat, pentru prima dată, grupurile care conduc CEH spre faliment. În ultima ședință a administratorilor CEH, Pîciu s-a opus nerespectării legii în ceea ce privește programul de disponibilizare.

Cu răbdare ieși din groapa de deșeu. Demersurile ca Românu să scape de reziduu

A ales să iasă din hora întinsă în jurul gropii

Juristul Gabriela Pîciu a început să deranjeze în momentul în care a spus NU achizionării deșeului de la Anina.  Deșeu ce urmează să fie achiziționat de CEH drept cărbune. Gabriela Pîciu a votat atunci împotriva acestei achiziții din cauza neîndeplinirii legale a procedurii.

Firma care oferea spre vânzare presupusul cărbune nu a putut prezenta nici licență de exploatare, nici documente de proveniență a ”cărbunelui”. Cu toate acestea CA a acceptat cumpărarea deșeului la un preț ridicat. Preț la care vor fi adăugate și cheltuielile de transport. Și asta pentru că entitatea energetică nu poate trece iarna fără o suplimentare a stocurilor de cărbune, dar și din considerente de interese străini angajaților CEH.

La ultima ședință de CA, același jurist a cerut explicit respectarea programului de închidere, de disponibilizare, asumat de conducerea CEH. Gabriela Pîciu a cerut dovada ”elementelor” care au generat schimbarea intenției depuse de aceeași echipă managerială la sfârșitul anului trecut. Atunci fusese solicitată prelungirea termenului de închidere a minelor Lupeni și Lonea cu 12 luni.

Deranjul creat în cuibul care conduce CEH a generat o revoltă a celor care și-au văzut amenințat planul de ”înavuțire”. Intenția de continuare a activității, în condițiile existente, nu are nimic comun cu vreo bună intenție care să vizeze minerii sau zona Văii Jiului.

Astfel, viesparul a fost deranjat și s-au făcut simțite inflexiunile politice și ale grupurilor care conduc CEH.

Cărbunele din groapa de la Anina, ajunge la Mintia. După circa trei ani de încercări

Tot împotriva achiziționării deșeului a votat  și președintele Consiliului de Administrație Ioan Stamin Purcaru. Doar că acesta nu se află în dizgrația celor mai sus-amintiți. Purcaru este element de legătură între generațiile politice și de interes din jurul CEH.

Revenim cu detalii despre tabloul real în care a ajuns CEH. Dezastru pentru CEH, dar și pentru județul Hunedoara.

Ramona ROȘULESCU