Termocentrala care nu produce energie, dar mănâncă energia CEH. Oamenii ”sistemului” scurtcircuitează energia românească

0
1024

Termocentrala care nu scoate fum deși face ”foc”…  Iar căldura este resimțită doar pe circuit închis. Pentru că nu există organe ale statului sau cele care există sunt subordonate politic. Regulile economice și normele bunului simț sunt călcate în picioare în companiile de stat din Hunedoara. Ceilalți angajați, neagreați politic, asistă neputincioși la niște fărădelegi repetate. 

Termocentrala Paroșeni, RAI ecologic

Pot? Pot… Și atunci de ce nu!? Complexul Energetic Hunedoara rămâne RAI-ul fărădelegilor și a hoțiilor îmbrăcate. Sub orice formă sunt materializate ele.

Conducerea Termocentralei Paroșeni, cu girul structurii manageriale de la CEH, optimizează și eficientizează în fiecare zi activitatea din această companie a statului român. CEH este menținută artificial doar ca rezervor financiar politic sau social pentru cei care au card de alimentare de aici. Cei care îngroapă banii românilor.

Două angajări care zguduie bunul simț…

Precedentele sunt întotdeauna arme letale. Pentru că PSD Hunedoara a dictat reangajarea directorului pe energie, Aurel Niculescu, după ce acesta plecase cu disponibilizare, cei de la Paroșeni nu se lasă mai prejos. Un fost angajat, șef secție turbine, a revenit în echipa de la Paroșeni. Ioan Drăghici a părăsit echipa CEH prin disponibilizare, încasând salarii compensatorii. De curând acesta a fost reangajat. De ce? De aia. Ioan Drăghici, Nelu cum îi spun colegii de serviciu este de altfel și finul secretarului de stat, Doru Vișan. Soția acestuia nu este nici ea casnică. Femeia lucrează în Primăria Vulcan.

Termocentrala Paroșeni stă agațată într-un singur specialist. Soție de demnitar.

Și dacă e bal, bal să fie. O altă soție, după multe altele, a fost angajată în corpul de personal de la Termocentrala Paroșeni. Soția șefului de la Grupul 4, Adrian Drăghina, are acum card de salariu de la CEH. Liliana Drăghina, fost lucrător în domeniul bancar, a intrat în zona IT. Aici exista o disponibilitate de sistem. Ulterior, evoluția profesională a angajatei va fi spre zona economică a termocentralei, spun aceiași colegi

Noii colegi ai proaspetei angajate povestesc că aceasta și soțul său nu au ajuns întâmplător la Termocentrala Paroșeni. Aceștia sunt prieteni de familie cu omul de afaceri din Vulcan,Titi Avram, care este tocmai nașul directorului Termocentralei Eduard Schmidt.

Titi Avram este cunoscut în zona economică a structurii energetice de la Paroșeni, firma acestuia fiind rampă de lansare a termopanelor achiziționate în proiectul de desulfurare prin firma Tehno Sistem București. Adică a fost ”terțul” care a purtat marfa între furnizor și cumpărător. A purtat-o prin adaosuri comerciale, evident, adică pe bani. Evident că toate calculele erau în favoarea CEH, nu?

Directorul Termocentralei Paroșeni, Eduard Schmidt, se află în concediu de odihnă. Primele informații le vom putea primi din partea conducerii doar luni.

Termocentrala Paroșeni nu funcționează în această perioadă, este ”în rezervă”, pentru comanda Dispeceratului Energetic Național.

Ramona Roșulescu