Senator HD: Corpul de control să vină să-i ia. Partidul nu mai duce oameni de mâna la ministru. Organigrama colorată îi contrazice

0
1141
senator

S-a stricat. Mecanismul PSD scârţâie. După ce Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara, îşi joacă postul la ruleta primarilor, un senator PSD de Hunedoara bagă CEH în centrifuga ministrului. Funcţia de director general al Complexului Energetic Hunedoara a stat întotdeauna la dispoziţia PSD. O pauză în această logică  a reprezentat-o perioada de insolvenţă, când Guvernul tehnocrat a mers pe mâna unui apolitic. PSD a făcut ce a vrut cu CEH. Aşa cum deputatul Iulian Iancu a făcut ce a vrut din Ministerul Energiei. Şi unii şi alţii fără o asumare directă. Doar din linia doi. Cu semnătura au fost nişte nume-marionete, bine plătite.

Să vină Corpul de control să-i ia…

Cam aşa sună mesajul subliminal transmis de senatorul PSD, Cristian Resmeriţă, la un post local de televiziune din judeţul Hunedoara.

Senatorul PSD, fost deputat în mandatul trecut, a declarat că va cere Ministrului Energiei să trimită Corpul de Control să verifice ce se întâmplă la Complexul Energetic Hunedoara. Companie condusă de PSD-istul Viorel Stancu.

“A fost încasat doar 47 la sută din energia termică asigurată de CEH. În anii trecuţi, când Lupeniul şi Vulcanul erau racordate la sistemul centralizat de agent termic, existau clauze clare. Paguba este de peste 60 de milioane de lei. Adică peste 15 milioane de euro. L-am sunat pe domnul director general Viorel Stancu să-l întreb de ce nu au fost încasate facturile de termoficare de CEH. Am primit un răspuns superficial. M-a deranjat. Nu e normal să primesc un răspuns neserios. Mă voi îndrepta împotriva celor din Consiliul de Administraţie şi a conducerii executive pentru a răspunde cei vinovaţi de prejudiciul creat. Cer luni ca Corpul de Control al Ministrului Energiei să vină să verifice de ce nu s-au încasat sumele din termoficare şi să recupereze prejudiciul creat”, a declarat Cristian Resmeriţă la Mondo TV.

senator
Maşina de serviciu a directorului general Viorel Stancu, surprinsă în spatele localului deţinut de familia Resmeriţţă.

Resmeriţă este cel care se dezice de vreo influenţă politică în numirea directorilor din companiile de stat.

“Nu am avut niciun fel de influenţă în numirea acestor oameni”, a spus Cristian Resmeriţă.

De mulţi ani, susţine Cristian Resmeriţă, politicienii nu mai duc pe x sau pe z de mână la ministru ca să-l numească.

Memoria sistemelor jurnalistice nu este la fel de îngustă ca şi memoria alegătorilor. Aşa ca să derulăm filmul realităţii care demască declaraţiile politice, populiste.

Cum a reușit Dâmbovița să inunde Hunedoara?

Pe cale de consecinţă, vă amintim că posturile din CEH au fost împărţite de PSD şi Alde în mod egal. Organigrama colorată în sediile politice este cea care indica partidul ce urma să ocupe fiecare funcţie. Căsuţa directorului general de la CEH avea un roşu aprins.

PENTRU CĂ POT: PSD şi ALDE au rupt CEH în două. Toţi susţinuţii PSD, aflaţi în foi de boală, s-au însănătoşit. ALDE are echipa ei pe gazonul CEH. Sindicaliştii şi-au angajat soţiile.

Viorel Stancu, pesedistul sub mâna căruia a sucombat CEH, nu a fost decât un personaj-marionetă, mulţumit de beneficiile financiare pe care le-a obţinut. Dar “a luat lumină”, cel puţin o dată,  tot de la izvorul PSD din Lupeni (dovadă fotografia de mai sus).

De-a lungul anilor, practica a arătat altfel decât susţine senatorul PSD. Cristian Resmeriţă este cel care a dat la Societatea Naţională a Huilei, parte integrantă a CEH, un nume generic: Nicolae Drăgoi. Pensionarul care acum este director general la Minvest Deva.

Circuitul banilor în Triunghiul din Valea Jiului. Nicolae Drăgoi – omul 30.000 de lei din declaraţia lui Cristian Resmeriţă

Cristian Resmeriţă este senatorul care pe vremea când era deputat a descins peste directorul general al CEH de la acea vreme, Aurel Niculescu, căruia i-a indicat linia managerială. S-a vrut prezent şi implicat şi la o reuniune a Consiliului de Administraţie, dar nu a fost primit. E drept, atunci şi-a justificat gestul ca pe un act de eroism dedicat oamenilor. “A vrut să se opună restructurării gândite de acea echipă managerială”. Echipă condusă de Niculescu. Acelaşi Niculescu, membru PSD, dar de pe Valea Mureşului, care a plecat de la CEH cu salarii compensatorii şi care acum este reangajat în funcţia de director pe energie, tot la CEH.

Anul trecut însă liderul sindicatului Muntele condus de Darius Cîmpean, membru PSD Lupeni, a semnat pentru închiderea minei Lupeni. Mina din oraşul natal al senatorului. Atunci senatorul nu a avut reacţie. Mina din Lupeni va fi închisă anul viitor.

Un an de pace socială. Au semnat pentru închiderea minelor. Şi-au angajat soţiile. Minerii muncesc, ei încasează. Complexul Energetic Hunedoara arde judeţul Hunedoara

Senatorul PSD Cristian Resmeriţă a adunat în 2014 în timpul campaniei electorale pentru preşedinţia României toţi directorii de unităţi miniere, susţinuţi de PSD, pentru a le trasa indicaţiile politice: voturi pentru Victor Ponta şi partid. Adunarea a avut loc la sediul PSD Lupeni.

Realitatea este că PSD Hunedoara este împărţit în două zone de interes: Valea Jiului şi Valea Mureşului. Prima dirijată de Cristian Resmeriţă, a doua de Laurenţiu Nistor. La fel cum Ministerul Energiei este condus de un ministru – marionetă, dar în realitate deciziile le ia Iulian Iancu. Acel deputat PSD care este cunoscut drept omul care a omorât mineritul prin deciziile sale pro-regenerabile.

Resmeriţă recunoaşte politizarea CEH. După ce a chemat toţi directorii la şedinţă pentru Ponta, deputatul hunedorean îl demască şi pe Nistor

Declaraţiile oficiale, publice, ascund însă o luptă internă foarte agresivă dată în interiorul PSD Hunedoara. Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, este jucat la ruleta primarilor care trebuie să se pronunţe pro sau contra susţinerii acestuia. Nici postul lui Sorin Vasilescu, vicepreşedinte CJ Hunedoara, nu mai pare singur.

vezi şi

Pamflet. PSD a numit un nou director la CEH: Cristian Resmeriță

Ramona Roşulescu