UPDATE. Mandat de arestare pentru secretara din Hunedoara. Secretara unui liceu din municipiul Hunedoara, propusă spre arestare preventivă pentru falsificarea diplomelor de Bac

0
29

UPDATE- Tribunalul Hunedoara a decis, marți, la prânz, arestarea preventivă pentru următoarele 30 de zile a secretarei unui liceu din municipiul Hunedoara, acuzată de luare de mită și falsificarea de diplome de BAC.

Procurorii hunedoreni vor cere arestarea preventivă a secretarei unui liceu din municipiul Hunedoara, aceasta fiind acuzată de luare de mită și falsificarea documentelor de absolvire a liceului. Secretara Colegiului Tehnologic ”Constantin Bursan” din municipiul Hunedoara va fi propusă, marți, pentru arestare preventivă, aceasta falsificând mai multe documente care atestă absolvirea liceului, inclusiv diplome de bacalaureat.

”Prin ordonanța din data de 26.09.2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpata Surdilă Bianca Monica- secretară la Colegiul Tehnologic „Constantin Bursan” din municipiul Hunedoara, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită și fals intelectual”, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Procurorii susțin că din cercetările efectuate până la acest moment au rezultat ”probe privind suspiciunea rezonabilă” că în anii 2013 și 2014 secretara liceului hunedorean a primit o sumă de bani în euro, de la denunțătoarea din cauză, pentru a elibera certificate de competență lingvistică, certificate de competență digitală, certificate de absolvire a liceului și diplome de bacalaureat. Actele erau necesare pentru fiul și fiica denunțătoarei.

”Documentele au fost înmânate în original denunțătoarei la începutul lunii septembrie 2016, fiind depuse de denunțătoare la dosarul cauzei”, mai spun procurorii hunedoreni.

Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, față de secretara liceului din municipiul Hunedoara urmează a fi formulată propunere de arestare preventivă.