Școala profesională, luată în calcul la stabilirea pensiei. Asta vor parlamentarii hunedoreni

0
402

O nouă lege a pensiilor este în lucru. Parlamentarii hunedoreni ai puterii vor ca noua reglementare în baza căreia românii vor primi pensiile să cuprindă câteva amendamente aduse de ei. Unul este legat de aportul global, iar celălalt de absolvirea școlii profesionale.

Amendament depus

Deputatul Ilie Toma, PSD, susține că la Camera Deputaților a fost depus un amendament de către parlamentarii hunedoreni ai PSD. Acesta vizează absolvenții de școală profesională.

”Am făcut amendament, este depus de mine și colegii mei din Hunedoara. Este depus la Comisia de Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților. Școala profesională să fie luată în calcul la punctajul pensiilor, să se acorde și acolo cum e în cazul celor cu facultate un 0,10 – 0,15. Să vedem ce posibilități există și sper să ne treacă amendamentul respectiv”, susține Ilie Toma, deputat PSD de Hunedoara.

Potrivit sursei citate, școala profesională nu era luată în calcul la pensie decât dacă solicitanții obțineau o hotărâre în instanță și făceau dovada că au avut contract de muncă și plătiseră asigurări sociale.

Tot în noua lege a pensiilor a fost inclus un nou amendament legat de aportul global. Acesta nu era luat în calcul la punctajul pensiilor și acum va fi luat. Potrivit lui Toma, cei care au avut acord global vor primi un spor de 10 la sută la punctaj.