Premieră la puterea a doua. Deschidere de stagiune de toamnă cu Sîrbu

0
228

Premieră la premieră. Stagiunea de toamnă de la Teatrul Dramatic ID Sîrbu Petroşani debutează cu un spectacol de ID Sîrbu. Astfel actorii angajaţi la instituţia culturală ce îi poartă numele scriitorului petrilean vor juca Ce mai taci, Gary? Un spectacol non-verbal care vorbeşte prin artă.

Premieră Sîrbu la ID Sîrbu

Ce mai taci, Gary? va „vorbi” sâmbătă pe scena Teatrului ID Sîrbu din Petroşani. Va vorbi non-verbal. Aceasta este cea de-a doua premieră pe scena teatrului din Petroşani. Pentru prima dată, spun reprezentanţii instituţiei, pe această scenă se joacă un spectacol de această factură. Faptele vor vorbi pentru actorii intraţi în scenă.

„Teatrul Dramatic Ion D. Sîrbu din Petroşani, după 70 de ani de slujbă întru cuvânt, vă invită la prima manifestare de teatru non-verbal. Cum bine spunea şi Domnul al cărui nume zace pe frontispiciul teatrului: Nu sunt sigur că ne tragem din maimuţă, dar…

Aşa şi noi, deschidem stagiunea 2018 cu acest experiment în care vorbele care ar trebui rostite sunt doar praf în vânt. O veche cutumă a anchetelor spune că ceea ce scoatem pe cale bucală poate fi lesne folosit împotriva noastră. Ne-am luat această măsură de prevedere şi lăsăm doar faptele să facă vorbire”, se arată în prezentarea spectacolului.

Regia spectacolului este semnată de Ion Barbu.

Premiera acestui spectacol va avea loc sâmbătă, 22 septembrie, începând cu orele 19.