Percheziții la comercianții de articole pirotehnice

0
22

Zeci de percheziții au loc miercuri dimineață în 22 de județe ale țării, printre care și Hunedoara. Acțiunile fac parte dintr-un dosar penal de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice și comercializare către publicul larg a unor astfel de articole.

Conform unui comunicat al Poliției Române, polițiștii vor pune în executare 50 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediile inspectoratelor de poliție pe raza cărora se efectuează perchezițiile.

Perchezițiile domiciliare au loc pe raza municipiului București și a județelor Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Vaslui.

Dosarul este instrumentat de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Timiș.

Potrivit Poliției Române, începând cu luna iunie, reprezentanții unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Timișoara ar fi comercializat persoanelor vizate articole pirotehnice din categoriile celor interzise la deținere persoanelor fizice neautorizate și destinate folosirii exclusiv de către pirotehnicieni. Articolele ar fi fost comandate și primite de către persoanele vizate prin intermediul unor firme de curierat, evitând astfel eventuale controale din partea autorităților.