Pentru a doua oară, 19 mai este o zi cu ghinion pentru PSD.

0
358

Pentru cine nu cunoaște istoria nu există scuză că nu vede un viitor pentru țară. Pentru cine nu respectă limba română nu există motivație ce poate fi tolerată de un bun român. Pentru cine nu respectă legea nu trebuie să existe clemență în portofoliul Justiției. Acestea sunt doar definiții de bun simț, dar nu și practici pe care clasa politică să dea doi bani românești. Realitatea ultimilor ani ne demonstrează că nu există ”substanță care să întrețină românii pentru viitor”. Totul este doar glazură care se topește la fiecare ploaie sau rază de soare. Realitatea privită cu ochi de bun simț este de-a dreptul una îngrijorătoare. Un mic exemplu care înseamnă o mare problemă.

Pentru forțele politice nu există limite

Că românii sunt plimbați ca Sfintele moaște nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni. Plimbarea cunoaște mai multe forme organizatorice. Românii, indiferent de vârsta lor sau de categoria socială, sunt ”cărați” de ici – colo în funcție de o serie de programe ce poartă veste motivaționale, reflectorizante.

Momentele aniversare pot reprezenta un pretext. Se împlinesc ”ț” ani de la naștere, inaugurare, înființare. Toată suflarea românească este aliniată. E moment de sărbătoare și nu dă bine să nu fim solidari. Programe stufoase, băi de mulțime, activități fără impact și timp irosit. Singurul moto: să fim mulți ca să crească mândria de sine.

Momentele omagiale se înscriu și ele în refrenul ”sunetului de trompetă” care dă adunarea. Să ne purtăm cu pioșenie, stimabililor! Să fim recunoscători! Să ne elogiem trecutul, valorile, istoria! Să căutăm neologismele impresionante și zâmbetul oficial. Dincolo de aceste scenarii, mergem la astfel de acțiuni la fel de ”goi”. La fel cum trăim în ultimii ani. Dirijați de sunetul ”trompetei”. Ne mână șeful sau ciobanul. Din când în când, falsăm pe câte o notă, dar degetul arătător ne pune la punct. În rest, Doamne ajută! Un selfie și două poze lucrate de profesioniști ca să ne vadă lumea că suntem din echipă. Suntem la număr.

Momentele de forță / de presiune. Astea sunt de-a dreptul acte artistice. Multe rime, aglomerație de pancarte, ritmuri care mai de care mai antrenante, fluierici și vuvuzici. Armonie, pe felie! Astea sunt din categoiria ”care pe care”. Motivație este doar una: impresionare prin manipulare publică. Cantitatea formează majoritatea. Să ne luptăm în numere! Că numerele nu știu carte. Și nici nu înțeleg momentul. Iar costurile sunt ”sustenabile”. Sustenabile de instituțiile statului. Adică de românii care muncesc cinstit.

Dovada: GROPARII care pregătesc înmormântarea CEH. Autobuzele închiriate de CEH au dus social-democraţii la ziua lui Victor Ponta

19 mai, ziua nefastă cu repetiție pentru PSD

19 mai fusese ziua aleasă pentru impresionantul miting la care era anunțat recordul. 1 milion de români în stradă. Este pentru a nu știu câta oară când aud un milion de români ies în stradă și nu înțeleg de ce această limită. Oare oamenii aceștia nu înțeleg ce înseamnă un milion de capete umane?! Din păcate pentru ei, un milion de capete umane nu se adună la fel de ușor ca un milion de euro. Acolo e din pix, din gleznă, din PIN. Cu oamenii e mai greu. Dar, dă bine, asta e sigur. E deprimant pentru adversar.

Înțeleg că PSD și-a revenit din milion și a amânat mitingul ”pentru o dată” ce va fi anunțată ulterior. Mai bine, zic, pentru lovitura pe care încercau să o dea. Lovitură de imagine, evident. dar cu efect de boomerang, sută la sută.

Județul Hunedoara trebuia să plimbe la București circa 10.000 de oameni. Cam la fel de mulți ca pensionarii care se lasă permanent mințiți de povești cu care nepoții lor adorm bine.

Cu ce să-i deplaseze pe hunedoreni? De unde să-i ia? Cu ce să-i plătească? Întrebări la care nu a putut nimeni să dea răspunsuri. Nici trenurile lui Iliescu nu erau suficiente pentru a duce poporul în capitală.

Pe cale de consecință, ghinion, vorba liderului politic care a girat încă o guvernare politică ignorând  importanța unei guvernări pentru țară. Amânare fără un termen precizat. Deci, mai așteptăm cu milionul. Deci, un 19 mai neprietenos.

19 mai 2007, ziua lui Băsescu

Primul 19 mai ”milionar” a fost înregistrat în anul 2007.

În urmă cu 11 ani, tot pe 19 mai a avut loc primul referendum împotriva lui Traian Băsescu. Cap de listă în inițierea evenimentului a fost tot PSD căruia i-au ținut trena PNL și Dan Voiculescu, prin partidul lui PC. Băieții aceia care acum au o altă vestă reflectorizantă, una pe care scrie Pro România. Asta după ce au întors-o pe dos pe cea pe care scria Pro Vociulescu.

După ce românii sunt scoși la urne, în 19 mai 2007, Băsescu nu poate fi înlăturat. 6.059.315 de români au spus nu demiterii președintelui. 6.059.315. Adică mai mult de 1.000.000. Rezultatele de atunci  sunt controversate. Forțele politice acuză veridicitatea recensământului, confuzia creată prin întrebarea formulată în chestionarul de referendum. Cu toate acestea, Băsescu rezistă. și-și continuă mandatul.

PSD pierde și următoarele alegeri, Băsescu continuând ca președinte al României. Alegeri ce au confirmat cumva linia referendumului din 2007.

Acum Băsescu este în opoziție și PSD la guvernare. România și românii au rămas în continuare turiști. Dacă nu sunt plimbați la urne, sunt plimbați la mitinguri. Deci sunt tot în stradă. Sau pe străzi. Din când în când se mai plimbă și pe cont propriu. Că au vouchere de vacanță și asta le garantează deplasarea liberă.

Pe aceeași stradă. Și cu aceeași clasă politică. 19 mai rămâne doar o dată din calendar, România în schimb este o țară care are o vârstă onorabilă: 100 de ani. Parcă e o vârstă matură, nu?

Ramona Roșulescu