Parlamentar hunedorean, prins de ANI în incompatibilitate. Procurorii vor cerceta falsul în declarații.

0
327

Parlamentar din județul Hunedoara, vizat de Agenția Națională de Integritate. Procurorii vor trebuie să verifice un fals în declarații sesizat de ANI pentru nedeclararea unor calități deținute de un senator hunedorean. Potrivit ANI, senatorul Carmen Hărău nu a completat complet și corect declarația de interese. Din actul administrativ lipsesc niște date certe. Date care indicau o stare de incompatibilitate rezultată din calitățile politice și funcțiile administrative, deținute simultan de omul politic.

Parlamentar hunedorean trimis în fața procurorilor

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a cerut procurorilor verificarea unei fapte de fals în declarații. Fapta îl vizează pe un parlamentar de Hunedoara aflat în stare de incompatibilitate în două perioade diferite. O dată în perioada 20 decembrie 2012 – 21 decembrie 2016.  A doua oară, potrivit ANI, parlamentarul s-a aflat în incompatibilitate în perioada 21 decembrie 2016 – 05 mai 2017. În ambele cazuri  senatorul Carmen Hărău a deţinut simultan calitatea de deputat şi funcţia de cenzor supleant la Ameritech.

„Întrucât persoana evaluată nu a menţionat în declaraţiile de interese depuse în calitate de deputat şi de senator funcţia de cenzor supleant la Ameritech SA, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii. Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, a informat ANI.

Cei de la ANI subliniază și faptul că senatorul din Hunedoara nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Carmen Hărău este parlamentar din anul 2012. A fost deputat PNL în perioada 2012 – 2016, iar din 2016 este senator.

Carmen Hărău: Nu mai sunt cenzor supleant din 2009

Senatorul PNL de Hunedoara, Carmen Hărău, susține că raportul ANI este eronat.

”Nu am nicio emoție. Am fost cenzor supleant la Ameritech până în 2009, an în care contractul de cenzor supleant a expirat. Nimeni de la ANI nu mi-a cerut un punct de vedere legat de această speță pe care o invocă în comunicat. Dacă ar fi făcut lucrul acesta economiseau resursele statului și nu ar fi ajuns o astfel de speță eronată în fața unui procuror. Voi rezolva problema pe cale legală”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, Carmen Hărău.

Parlamentarul a mai precizat că va face publice și documente care să-i susțină afirmațiile.