O vulcăneancă a murit în urma unui incendiu izbucnit într-un bloc de locuințe sociale

0
546

O femeie din municipiul hunedorean Vulcan a murit, miercuri după-amiază, în urma unei intoxicații cu monoxid de carbon. Victima s-a intoxicat în urma unui incendiu izbucnit într-o locuință socială amenajată în fosta unitate militară.

Pompierii din cadrul Detașamentului Petroșani au evacuat, miercuri după-amiază, cinci adulți și cinci copii dintr-un imobil de locuințe sociale de pe raza municipiului Vulcan, după ce într-unul din apartamente a izbucnit un incendiu. Mai multe de persoane s-au auto evacuat până la sosirea pompierilor.

O femeie de 67 de ani a fost găsită însă fără suflare. În ciuda manevrelor de resuscitare medicii nu au mai putut să o readucă la viață.

Victima are 67 de ani și a fost găsită într-o cameră alăturată apartamentului ei, mai exact în baia comună, fără cunoștiință, cel mai probabil intoxicată cu monoxid de carbon”, a declarat, miercuri, pentru GDD, Cristian Baleia, adjunctul comandantului Detașamentului de Pompieri Petroșani.

Potrivit sursei citate, se pare că femeia a încercat să se salveze, dar din cauza fumului nu a putut ajunge decât până la baia situată aproape de locuința ei.

Adjunctul comandantului Detașamentului de Pompieri Petroșani  a mai precizat că incendiul a izbucnit în locuința victimei.

Focul s-a produs ca urmare a unui scurtcircuit provocat de un reșou electric”, a completat Baleia.

La sosirea pompierilor, în apartamentul victimei focul era generalizat.

Incendiul s-a produs într-o fostă unitate militară amenajată de Primăria Vulcan sub formă de locuințe sociale.

În blocul cu pricina sunt 23 de unități locative, în acestea locuind 54 de persoane.

În urma incendiului a fost afectat holul pe care e amplasat apartamentul victimei și casa scării.