Mircea Ioan Moloț nu mai este președinte ALDE Hunedoara. Surgent va prelua partidul.

0
1170
foto: ZHD

Mircea Ioan Moloț nu mai conduce de marți organizația județeană ALDE Hunedoara. Locul acestuia a fost luat de Marius Surgent. După alegerile europarlamentare, președintele Călin Popescu Tăriceanu a anunțat analize la nivelul județelor. Hunedoara a făcut parte din categoria județelor verificate. Surgent este deputat. 

Moloț și povestea unei demisii ”la cerere”

Rezultatele la alegerile europarlamentare au făcut multe victime. ALDE, partidul rămas sub prag, este unul dintre victime. Și în Hunedoara a fost ”respectat” nivelul scăzut al politicii ALDE. La momentul scadenței, răspunzător direct este președintele organizației. Astfel Călin Popescu Tăriceanu a cerut în teritoriu demisiile liderilor din organziațiile ”neconforme”. Printre ele si Hunedoara.

Prieten vechi cu Tăriceanu, liderul de Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, nu a scăpat nici el de regula general valabilă.

Astfel de la 1 octombrie prin demisie sau demitere, în funcție de spontaneitatea proprie, Moloț lasă locul I în partid altora. Cel mai probabil în fruntea ALDE va ajunge singurul parlamentar hunedorean Marius Surgent. Potrivit rigorilor politice acesta va avea ca sarcini de partid organizarea formațiunii și pregătirea alegerilor interne.

Mircea Ioan Moloț nu a putut fi contactat pentru a spune dacă a demisionat sau a fost demis.