Mezinul Festivalului Național ”Ziua de mâine”, premiat de George Stanca. Luminița Donisă, chitara de viitor a folkului românesc

0
226

E poet, publicist și critic muzical. George Stanca, parte a juriului de la Festivalul Național de Muzică Folk ”Ziua de mâine” din Alba Iulia, a văzut în hunedoreanca Luminița Donisă lanterna de pe chitara generațiilor muzicale viitoare. Mezin al festivalului, Lumința Donisă s-a întors acasă, la Petroșani, cu distincția oferită de poetul român. Festivalul de compoyiție de la Alba Iulia o poziționează pe micuța folkistă în vitrina compozitorilor care cântă trăindu-și propria muzică.

Luminița Donisă, copilul de 10 ani, luminiță a folkului românesc

Luminița Donisă, luminița folkului românesc

Poetul și criticul muzical George Stanca a văzut în petroșăneanca Luminița Donisă concurentul perfect pentru a primi premiul cu titlul care îi poartă numele.

”Am fost impresionat de cea mai tânără concurentă. Ați văzut că majoritatea concurenților au fost extrem de tineri ceea ce asigură zic eu un viitor. Cel mai tânăr este , după părerea mea, și cel mai promițător, la 10 ani. Eu îi prevestesc un mare viitor. Numai să se țină. E opțiunea pentru carieră și pentru destinul fiecăruia”, a exprimat, pe scena fastivalului, poetul George Stanca decernarea premiului.

Dintre cei 10 concurenți la categoria de vârstă până la 35 de ani, doar 5 s-au calificat în finală.

Petroșăneanca Luminița Donisă este pregătită de Cătălin Stepa și Ileana Berki.

Festivalul de compoziție de la Alba Iulia a fost câștigat de un tânăr de 18 ani din localitatea gazdă. În ultima zi a festivalului pe scena din Alba Iulia au urcat Ducu Bertzi, Mircea Vintilă și Alaxandra Ușurelu.

Ramona Roșulescu