Manifest pentru Mileniul III sau Visătorii pentru care astăzi nu poate fi trăit mâine

0
504

Opt adolescenţi şi un copil cât o chitară sunt TheDreamers-ii care au ridicat în picioare o sală întreagă. Spectacolul Manifest pentru Mileniul III, prezentat în Festivalul Naţional „Actorul din mine” de la Petroşani, reprezintă debutul lor, în această formulă, pe marea scenă.

Cel mai bun spectacol şi cea mai bună regie…

Aşa s-a încheiat pentru trupa de actori amatori TheDreamers Festivalul Naţional Actorul din mine”.  Juriul festivalului, format din actori, dar şi din cadre didactice, a decis că cea mai bună regie îi aparţine Biancăi Holobuţ (actor coordonator al trupei- n.r) pentru spectacolul Manifest pentru Mileniul III, trupa concurând la categoria de vârstă 15-19 ani.

Spectacolul, construit pe o platformă tip – cenaclu, a trecut rapid spectatorii dintr-o epocă în alta prin intermediul unei interpretări actuale şi inedite a adolescenţilor anului 2017.

Veniţi din vremuri umbroase, din perioada comunistă din care s-au hotărât să se dezlege, cei 8 adolescenţi – actori, au reuşit să devină o voce a democraţiei în cea de-a doua parte a spectacolului. A acestei democraţii pe care o traversează de 27 de ani societatea românească.

“Într-o Românie cu o generaţie tânără considerată absentă şi ruptă de realităţile societăţii, aceşti copii au reuşit să demonstreze contrariul, asumându-şi un spectacol manifest pentru un mileniu III al decenţei, unul în care România se vindecă de corupţie şi nu-şi mai obligă cetăţenii să o părăsească. Cel mai important este că în seara premierei au reuşit să emoţioneze o sală întreagă”, a declarat Bianca Holobuţ.

TheDreamers este formată din şapte elevi ai Colegiului Naţional Mihai Eminescu Petroşani şi alţi doi de la Liceul Teoretic Mircea Eliade Lupeni.

Au devenit o voce pe scena de la ID Sîrbu…

Georgiana Burada: A fost o experiență unică pentru mine, fiind prima oară când fac un spectacol de genul acestuia. Primele emoții le-am resimțit când am auzit murmurele publicului. Apoi, când spectacolul a început, am uitat cu totul de ele, simțindu-mă una cu scena.

Denisa Pricope: M-am simțit nemaipomenit, m-am simțit importantă. Emoții am avut dar au fost constructive. M-am bucurat enorm când am văzut oamenii ridicându-se pentru noi! Am simțit cum strălucesc și prind aripi.

Elena Druțu: Știind că am reusit să emoționăm o sală întreagă cu arta noastră a fost un lucru uimitor, ceva de necrezut. Am adorat fiecare moment pe scenă, aceasta fiind cu siguranță cea mai frumoasă experiență la care am luat parte. Emoțiile și fericirea pe care le-am simțit în acea seară nu pot fi exprimate în cuvinte, ceva de neimaginat.

Laura Bența: A fost o experiență unică. Tot ce am putut simți în acele momente a fost bucuria și dorința de a transmite ceva publicului, alături de ceilalți „visători” față de care am simțit o conexiune aparte pe scenă, completându-ne unul pe celălalt.

Adina Alexa: Această premieră a reprezentat pentru mine un început de drum, în care munca noastră și timpul nostru investit au dat roade, iar aplauzele publicului mi-au confirmat asta.

Luminița Donisă: M-am simțit foarte bine alături de colegii mei, am văzut emoția de pe chipurile lor și al Biancăi, m-am bucurat de aplauzele îndelungate ale spectatorilor și am realizat că nu este ușor să pui în scenă un spectacol cu un mesaj atât de profund. Toți am avut emoții, dar se pare că au fost unele constructive.

Maria Farcaș: A fost superb – scena, oamenii, energia, totul a fost superb. Faptul că pot îmbina un mesaj cu emoție și pot face publicul să simtă ceva, mă copleșește. Odată ce am simțit, am știut că nu voi putea lăsa arta în urmă niciodată, mă cuprinde ca întreg. Consider că arta nu va muri, va rămâne mereu în noi, alături de iubire.

Alexandru Rădulea: Un pas mic pentru arta teatrală din România, un pas mare pentru TheDreamers.

 

Sabina Hențig: Am fost foarte emoționată înainte de spectacol, dar când s-a ridicat cortina m-am simțit normal, toate emoțiile au dispărut și m-am simțit ca la mine acasă, poate chiar mai bine. La final, parcă nu mai voiam să mă dau jos de pe scenă. A fost un sentiment minunat pe care l-am simțit pentru prima dată în viață.

Vocea celor de la TheDreamers va putea fi auzită pe mai multe scene din judeţul Hunedoara.

Ramona Roşulescu