Manevră periculoasă. Mașină lovită de tren

0
409
foto: Reperul

Un arădean a scăpat teafăr. A ignorat toate semnalele de la o trecere la nivel cu calea ferată. Mașina pe care o conducea a fost lovită de un tampon al locomotive.

Coliziune pe calea ferată Brad-Arad

Accidentul a avut loc miercuri dimineață, în pasajul de trecere la nivel cu calea ferată din halta Lunca Moților – traversare a DN 76 peste liniile de cale ferată ale secției c.f. 317 Brad – Arad. n autoturism a intrat în coliziune cu garnitura trenului de călători Regio nr. 16.239, care circulă pe relația Arad – Brad.

  Conform IPJ Hunedoara, un bărbat în vârstă de 60 de ani din judeţul Arad, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe DN 76, dinspre comuna Baia de Criș spre comuna Vața de Jos, la intersecția cu calea ferată 317, nu a respectat semnificația indicatoarelor rutiere (plăci avertizoare, lumina roșie a semaforului, semibariera cât și semnalele date de păzitorul de barieră) din halta CFR Lunca Moților. Acesta s-a angajat în traversarea căii ferate și a intrat în coliziune, lateral stânga, cu tamponul din față a automotorului Regio 16239 care circula pe relația Arad-Brad, reușind traversarea căii ferate fără a fii imobilizat de către tren.

Bărbatul nu a fost rănit. A refuzat îngrijirile medicale din partea echipajuluil SMURD deplasat la fața locului. Nu a fost pusă în pericol siguranța circulației feroviare. Autoturismul a suferit mai multe avarii pe partea stângă, iar garnitura trenului Regio nr. 16.239  și-a continuat mersul cu o întârziere de 55 minute față de graficul orar normal de circulație.