Locul tău este acasă. Pe pământ românesc. Stabilește-ți locația corectă!

0
136
hunedorean

Locul nostru este mereu discutabil. Locația rămâne întotdeauna variabilă. Nu știm de ce, unde și pentru cât timp. Nu înțelegem nici de la ce ni se trage, care este cauza. Simțim doar repercusiunile unei locații pe care – de cele mai multe – au ales-o alții pentru noi. E mai mult decât adevărat că devenim – ad-hoc – Asociația Mereu Departe!

Locul tău rămâne acasă

Cum este acasă? Aceasta este întrebarea la care generația tânără va trebuie să învețe răspunsul. Acea generație care a crescut așteptând microbuzul la marginea trotuarului să vină mama din străini. Sau tata din zona de război. Mama îngrijește bătrâni. Sau, după caz, vindecă englezii. Sau poate că e pe câmp la cules de zarzavaturi. Și tata? A, tata este în zona de conflict.

Și atunci, tinere, unde-i “locul” tău? Locul meu este acasă! Pe pământ românesc! Acesta ar trebui să fie răspunsul dat de această generație de la care așteptăm viitor. Doar că dacă locul e acasă. Locația e diferită.

Și atunci urmează pasul doi. Și unde-i “locația”? E prin Anglia, Franța, Germania.

Vorba unor tineri care au postat un mesaj autointitulându-se “Asociația Mereu departe”. Locația e acolo unde plătești chirie. Nu a încheiat nimeni cu noi “contract de locațiune” care să conțină “clauze corecte”.

Așadar, loc nu e locație. Nu faceți această confuzie. Că sunteți români. Dacă fiecare și-ar cunoaște locul, oricare dintre noi ar plăti chirie mai mică în locația numită inimă.

prof. Cristina Ciucu

editor Ramona Roșulescu