Locuințele sociale din Lupeni se prăbușesc. Podeaua unui apartament de la etajul unu a ajuns în locuința de la parter

0
423

Noroc mare, miercuri, pentru două familii din Lupeni. Planșeul dintre parterul și etajul I al unui bloc de pe strada Tineretului a cedat.

O mare bucată din podeaua celor de la etajul I a ajuns în apartamentul vecinilor de la parter.

”Din fericire nu sunt victime. Atât locatara de la etajul I, cât și cei care locuiesc la parterul imobilului se aflau în fața blocului. Este însă un incident grav”, a spus, pentru Gazeta de Dimineață, consilierul local Cristian Roșu.

Conform informațiilor GDD, incidentul a avut loc într-un imobil de locuințe sociale. În acestea locuiesc persoane cu venituri reduse.

Afectat de prăbușirea de miercuri este un blocul 1 de pe strada Tineretului.

Locatari evacuați

Conform consilierului local, locatarii din imobilul al cărui planșeu s-a prăbușit vor fi evacuați.

”Locatarii trebuie evacuați. Până la sosirea unor module de locuit ei trebuie mutați. Blocul necesită reabilitare totală”, spune Roșu.

Administrația locală se pregătește astfel să evacueze în jur de 30 de persoane, întrucât imobilul nu mai prezintă siguranță. Acestea ar urma să fie cazate, până Guvernul va trimite locuințe modulare, într-o sală de sport.

Este vorba despre sala de sport de la școala generală numărul 2. Acolo li se pregătesc saltele, apă și hrană.

Blocurile din Lupeni sunt vechi de zeci de ani. Cel mai vestic municipiu al Văii Jiului nu a reușit să atragă fonduri pentru reabilitarea imobilelor de pe raza localității. Singurele investiții în imobile de la Lupeni sunt cele în urma cărora s-au construit locuințe ANL.

foto: Facebook, Cristian Roșu