Legumele infestate, importate din Ungaria, nu există în supermarketurile din Hunedoara

0
153

Legumele, importate din Ungaria, din lotul infestat, nu au fost găsite și în supermarketurile din județul Hunedoara. Potrivit reprezentanților Direcției Sanitar-Veterinar Hunedoara, legumele aflate în analiză și suspectate a fi un pericol pentru consumatori nu au fost găsite pe rafturi. Mai mult, actele contabile indică inclusiv faptul că lotul supus testării și analizelor nu a fost distribuit și pe raza județului Hunedoara.

Legumele infestate au ocolit Hunedoara

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a supus spre analiză un lot de legume congelate, ale companiei Greenyard – proprietarul fabricii din Ungaria. ANSVPA a primit o notificare prin care este anunțată o infestare a acestor legume cu Listeria.

Județul Hunedoara a fost ocolit de acest lot supus verificării. Inspectorii DSV Hunedoara au verificat lanțurile comerciale de pe raza județului și nu au găsit produsele aflate în alertă.

Mai mult, spun reprezentanții DSV, din acest lot special nominalizat nici măcar nu ar fi fost produse pe raft. Detaliu indicat de actele contabile.

Și totuși…

Cu toate acestea, verificările vor fi extinse, informațiile indicând probleme ale acestor produse alimentare începând din anul 2016. Două persoane din țările UE au decedat urmare a consumului legumelor infestate, alte aproape 50 îmbolnăvindu-se.

În fapt este vorba despre produse ca ”Spanac preparat cu smântână marca Freshona”, ”Fasole galbenă tăiată marca Freshona”, ”Fasole verde păstăi și congelată”, ”Mazăre verde congelată”, ”Chef amestec de legume mexican congelat” și ”Chef porumb dulce congelat”.