INIMAGINABIL. A fost un director neperformant. Acum e creier de director. Bonus: are ca temă redresarea CEH

0
1465

Inimaginabil este singurul cuvânt care mai poate sta în picioare în această perioadă economico-industrială. Logica organizatorică pe baza căreia funcționează Complexul Energetic Hunedoara este una care nu înseamnă altceva decât bătaie de joc pentru oameni. Ministerul Energiei a distrus tot ce înseamnă industrie minieră. Totul cu mâna unor specialiști plecați din Valea Jiului. Specialiști care au trăit precum meduzele pe spatele minerilor.

INIMAGINABIL și atât!

Începutul unui alt sfârșit. Al câtelea? Viorel Stancu este numele care se va regăsi în portofoliul CEH în mai multe file istorice. De trei ori director general. De fiecare dată interimar, că nu a fost selectat de niciun abac al performanței. Între timp, este și mândru pensionar. Asta ca să nu rateze favorurile oferite de efemerele legi care reglementează acest drept. În urmă cu câteva săptămâni, și-a anunțat demisia. Evident, din motive personale. Dar motivele personale nu l-au dus acasă. Atât sunt de personale încât și-a amenajat birou, în fața ușii fostului său loc de muncă. Adică față în față cu actualul director general. Și pentru că s-a cazat acolo primește venit de consilier personal al directorului general. Bani pe măsură, că doar această poziție profesională nu înseamnă altceva decât ”creierul directorului general”. Adică, pe românește și pe limbajul unic, de bulevard, pe care îl pricep acești oameni, prosteală pe față. Din banii statului și în detrimentul societății.

Stancu și Purcaru trebuie să dea explicații pentru situația de la CEH. Sindicaliștii dau vina pe minister

Ultima zvâcnire…

Pentru că aerul competent al lui Viorel Stancu sufocă mediul înconjurător, recent a mai fost însărcinat o dată. Va trebui să mai nască un plan de redresare al CEH. Adunarea Generală a CEH, acea structură formată dintr-un singur om al ministerului, a împuternicit Consiliul de Administrație să delege o comisie care să realizeze un plan de salvare a societății energetice hunedorene. Încă unul. Al câtelea? Și președintele CA, un alt specialist care a căpușat și numai prin veniturile încasate fără rezultate în economia CEH această societate, a delegat. Ioan Stamin Purcaru, președintele care doar încasează, nu răspunde pentru deciziile sale, a decis. Viorel Stancu, creierul acțiunii. Acesta va fi ajutat de Viorica Popescu, fost director economic al CEH, actualmente consilier personal al directorului general.

Această metodă de amânare a unui verdict în lipsa unor soluții nu reprezintă altceva decât o simulare a normalității. CEH nu are șanse pentru că factorii decizionali sunt aceiași de ani de zile, iar interesul național este jucat la ruleta rusească.

Viorel Stancu este membru PSD Petroșani de mai mulți ani. Conducerea CEH este asigurată, în această perioadă, de Samuel Dioane, fost director al minei Lonea.