Independentul de la ApaServ, Costel Avram, intrusul care a băgat zâzanie în PSD Hunedoara

0
1623

Secretarul executiv al PSD Hunedoara, Radu Barb, a fost demis din funcție și suspendat din PSD timp de 6 luni din cauza pierderii alegerilor de la Deva. Principala vină imputată lui Radu Barb a fost o discuție telefonică pe care acesta a avut-o cu ”independentul” director de la ApaServ Valea Jiului, Costel Avram. Directorul de campanie, care este de altfel și președintele organizației județene, Laurențiu Nistor, nu a primit nicio sancțiune pe linie de partid. 

Costel Avram l-a înregistrat pe Radu Barb și i l-a predat lui Nistor

Sub pălăria ”cine poate, oase roade”, Costel Avram, directorul ”independent” de la ApaServ, societate subordonată Consiliului Județean Hunedoara, a înregistrat o convorbire telefonică avută cu secretarul executiv al PSD Hunedoara, Radu Barb. Declarația îi aparține președintelui PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, care a citit stenograma discuției în cadrul Comitetului Executiv Județean al PSD în momentul în care a propus demiterea lui Barb din funcție.

Inițial, cu câteva ore înainte, în cadrul Biroului Politic Județean, se intenționa excluderea lui Radu Barb din partid, însă după ce primarul din Simeria – Emil Rîșteiu – a amenințat că pleacă și el din PSD dacă vor fi luate astfel de decizii, sancțiunea împotriva lui Barb a fost ameliorată.

Astfel, Radu Barb a fost demis din funcție și suspendat din partid pentru o perioadă de 6 luni. Propunerea nu a fost însă votată în unanimitate.

Alți patru membri de partid, considerați echipa lui Barb, au fost excluși din PSD, iar organizația PSD Deva, a fost dizolvată, urmând ca aici să aibă loc alegeri în perioada imediat următoare.

Sancțiunile sunt consecința pierderii alegerilor din Deva, după ce Petru Mărginean – a cărui candidatură, propusă de Laurențiu Nistor, nu fusese validată de organizația locală din Deva – a pierdut alegerile în fața liberalului Florin Oancea.

Pierderea alegerilor i-a fost imputată lui Barb și echipei lui pe motiv de nesupunere și neimplicare, directorul de campanie, care este de altfel și președintele organizației județene – Laurențiu Nistor – nefiind sancționat în niciun fel.

Material în curs de actualizare