ID Sîrbu, paşi spre legalitate. Clubul de la subsolul instituţiei de cultură va fi eliberat. Contract expirat de la finalul anului 2016

0
619

Spaţiul aflat la subsolul Teatrului Dramatic “ID Sîrbu” din Petroşani, în care îşi derula activitatea un club de manele al familiei lui Nicolae Guţă, va fi eliberat. Contractul dintre instituţia de cultură din Petroşani şi chiriaşul propriu-zis, societatea Number One din Petrila, a expirat la sfârşitul anului trecut. Firma manelistului se află într-un contract de participaţiune cu societatea petrileană.

#Teatrul Dramatic ID Sîrbu Petroşani are o locaţie la subsolul clădirii în care, de mai mulţi ani, au fost derulate activităţi comerciale – gen club – sub mai multe forme.

Conducerea Teatrului a închiriat spaţiul amintit societăţii Number One din Petrila care ulterior a decis subînchirierea către o nouă societate. Forma juridică de funcţionare: asociere în participaţiune. Partenerul celor de la Number One a devenit o firmă a familiei manelistului Nicolae Guţă.

Contractul de bază, dintre teatru şi societatea din Petrila, a expirat, potrivit conducerii Teatrului Dramatic “ID Sîrbu”, la sfârşitul anului trecut – 2016.

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, vrea lămuriri despre situaţia locaţiei.

” Nu am ştiut de aşa ceva. Am cerut săptămâna trecută conducerii actuale să mă lămurească. Nu mi-a spus nimeni nimic până acum de toată treaba aceasta”, a declarat pentru #Gazeta de dimineaţă Mircea Bobora.

Bobora refuză să accepte, potrivit prorpiilor declaraţii, orice situaţie de compromis când discută de cultură.

“Sub nicio formă într-o instituţie a teatrului, în casă unde proprietar e actul artistic, nu se vor derula alte activităţi care nu se pliază pe acest domeniu. Astfel de compromisuri sunt de neacceptat în accepţiunea mea. Încet – încet vedem cum îndreptăm. Tot descopăr tot felul de lucruri, tot găsesc scheleţi, simt că înnebunesc”, spune Bobora. 

Conducerea Teatrului Dramatic ID Sirbu este asigurată, de câteva săptămâni, de actorul Cosmin Rădescu.

Ramona Roşulescu