Hunedorean rănit de jandarmi. Medicii i-au scos capacul unei grenade din picior

0
602

Un bărbat, originar din Hunedoara, a fost rănit, vineri, de jandarmi în Piața Victoriei. Bărbatul a ajuns la spital cu capacul de la o grenadă în picior. Se afla în mulțime, împreună cu un prieten, când a devenit victima acțiunilor jandarmilor.

Grenade pentru protestatari…

Acțiunile brutale, în forță, ale jandarmilor aflați vineri în Piața Victoriei din București au rănit și un bărbat din județul Hunedoara. Doru Oprea, născut în Hunedoara, a ajuns la spital cu capacul unei grenade în picior.

”Asta au scos din mine la Spitalul Universitar după operația de azi-noapte. Capacul unei grenade. Eram în față cu prietenul meu, Dragos Preda. când – fără avertisment – au început să tragă cu apă și grenade în noi. Am fugit, dar am simtit ceva în picior și dacă nu era el să mă ajute nu știu cum ajungeam la salvare. A fost haos”, scrie Doru Oprea pe contul său de Facebook.

Bărbatul subliniază totodată că la aceeași unitate medicală se mai afla o tânără ce avea arsuri și răni pe picioare.

Hunedoreanul a rămas internat în spital după intervenția chirurgicală suferită.

Doru Oprea a declarat, sâmbătă, pentru Gazeta de dimineață, că va face plângere împotriva jandarmilor.

Potrivit datelor de pe contul său propriu de Facebook, bărbatul este absolvent al Universității de Vest din Timișoara, fiind expert în turism.

Procurorii militari s-au autosesizat

Procurorii militari s-au autosesizat după incidentele din Piața Victoriei. Vor face cercetări pentru a stabili cadrul și împrejurările în care au acționat jandarmii. Toate sesizările și plângerile populației vor ajunge pe masa procurorilor militari.

 

sursă foto Facebook Doru Opre