Geam spart şi apoi târâş-grăpiş până la seif. Aşa au acţionat cei doi hoţi care au intrat în restaurantul “La Ţugu”

0
1923

Acţionează în echipă cu telefoanele mobile în funcţiune. Doi dintre ei au pătruns în restaurantul “La Ţugu” din Vulcan, în noaptea de duminică spre luni.  Au plecat din local cu seiful, dar şi cu banii din aparatele amplasate în local. Acţiunea a fost gândită în două etape. Nu i-a deranjat nimeni, nici firma de pază, nici vreun poliţist aflat întâmplător în patrula de noapte.

Au acţionat noaptea…

Hotărâţi pe fapte mari. Acesta este calendarul infracţional al unor hoţi care au dat iama în proprietăţile unor oameni de afaceri din zona Văii Jiului. Pe rând, oamenii de afaceri cad ca muştele în plasa infractorilor care le scapă printre degete anchetatorilor indiferent câte informaţii sau indicii le furnizează păgubiţii.

Cătălin Ţugulea este om de afaceri din Valea Jiului care nu mai ştie numărul spargerilor de la spaţiile sale comerciale. Atâtea au fost.

Ultima s-a consumat cu certitudine însă în noaptea de duminică spre luni când două persoane s-au plimbat nestingherite prin localul său din Vulcan. Imaginile sunt clare pentru orice persoană care le vizionează, dar nu au fost niciodată o probă ajutătoare  şi pentru anchetatori.

Potrivit camerelor de supraveghere amplasate în restaurant, bărbaţii – cu glugă în cap şi faţa semi-acoperită – au pătruns în interiorul localului şi s-au furişat tâtâş-grăpiş până în încăperea unde se afla seiful. L-au luat şi şi-au văzut de drum. Nu au plecat pentru totdeauna, pentru că – la scurt timp – s-au întors şi au spart şi două aparate de jocuri din care au luat banii. Un singur aparat a rămas intact.

“Eu nu mai ştiu numărul spargerilor. Anul trecut mi-au furat laptopul cu partea contabilă. Am predat imaginile. A intrat şi vorbind la telefon, poate era dirijat telefonic, a cotrobăit prin birou şi apoi a plecat. Nu a fost prins. Mi-e clar că suntem urmăriţi şi acţionează în cunoştinţă de cauză”, a declarat, vineri, pentru #Gazeta de dimineaţă, Cătălin Ţugulea.

Poliţiştii au cercul de suspecţi…

Comandantul Poliţiei Vulcan, Toma Mihu, a precizat pentru Gazeta de dimineaţă, că în cazul spargerii de la acest restaurant există “presus sau presupuşi suspecti”.

Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, susţine că poliţiştii de la Vulcan au o serie de indicii care i-au ajutat la conturarea unui cerc de suspecţi. Cercetările în această cauză continuă în vederea probării faptelor.

Poliţiştii din Vulcan au identificat #un grup infracţional care acţiona în mai multe localităţi şi care se specializase pe spargeri de locuinţe.

Ramona Roşulescu