Fals angajat al unei companii de utilități, a furat mii de lei din locuința unor petroșăneni

0
487

Mama unui petroșănean a lăsat în casă un așa zis angajat al companiei de electricitate. Femeia de 80 de ani nu a bănuit că va rămâne fără banii din casă.

13 cu ghinion

Fapta a fost reclamată miercuri, 13 martie, de către fiul femeii. Bărbatul le-a spus polițiștilor că  în jurul orei 09:30, s-a prezentat la domiciliul său  un bărbat necunoscut, care s-a recomandat a fi „reprezentant” al societăţii de energie electrică şi care, sub pretextul verificării contorului electric și a consumatorilor de energie, i-au sustras dintr-un dulap o sumă de bani.

”Odată intrat în casa femeii, bărbatul  a simulat că verifică tabloul electric (contorul fiind montat pe casa scării), iar ulterior s-a deplasat cu persoana vătămată în încăperile apartamentului și i-a solicitat acesteia să aprindă becurile pentru a „verifica” funcționarea instalației electrice. La un moment dat, bărbatul a solicitat 100 de lei pentru “verificările” efectuate, iar femeia a luat dintr-un plic aflat într-un dulap suma de bani solicitată, şi i-a înmânat-o bărbatului (în toată această perioadă ușa de acces în locuință a rămas întredeschisă)”, informează IPJ Hunedoara.

După plecarea bărbatului, femeia a constatat faptul că, din dulap, i-au fost sustraşi 3.100  de lei.

Poliţiştii efectuează cercetări în vederea identificării autorului, a recuperării prejudiciului și a luării măsurilor legale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.